Sideralis este un teatru ceresc înzestrat cu multe variații diferite. Această versiune roșie aventurină oferă o consistență estetică remarcabilă, cu o carcasă din aur roz și prezentând dublul turbion al lui Moinet în toată măreția sa. Sideralis se mândrește cu un capac posterior distinctiv roșu aventurin.
Aventurina este produsul unui experiment efectuat de un lucrător, în sticlă, din secolul al XVII-lea, care a înmuiat fulgi de cupru în sticlă topită. Constelația de particule spumante a produs un efect frumos – și s-a născut aventurina. Aventurina roșie, cu toate acestea, este mult mai puțin cunoscută decât omologul său albastru. Acest lucru îl face deosebit de potrivit pentru această ediție foarte limitată de opt ceasuri Sideralis. Nuanțele sale roșii-maroniu formează un fundal excepțional ceresc, pictat manual, pentru a se asemăna celor din afara galaxiei îndepărtate, pe care Louis Moinet însuși a iubit-o în timpul observațiilor sale astronomice.
4,5 milioane de ani pe încheietura mâinii
Cadranul de timp, situat la ora 12, cuprinde două discuri, care se suprapun. Discul superior este, de asemenea, realizat din aventurină roșie. El completează o rotație în sens contrar acelor de ceasornic la fiecare 60 de secunde și are o deschidere circulară prin care pot fi văzute cele trei planete vopsite pe discul inferior: Marte, Luna și Mercur. “Fiecare dintre micro-picturi conține praf autentic din corpul ceresc în cauză: un fragment de praf de pe Marte, praf de lună și fragmente extrem de rare ale Pietrei Rosetta, al cărui nume științific este Sahara 99555. Această piatră a călătorit în univers până a ajuns la noi – patru milioane și jumătate de ani, și este cea mai veche piatră din univers cunoscută omenirii. Oamenii de știință cred că vine de pe Mercur “, explică Jean-Marie Schaller, CEO-ul Louis Moinet.
Din punct de vedere tehnic, este remarcat Turbionul Dublu. Acest mecanism, dezvăluit cu mai puțin de doi ani în urmă, este creație exclusiva de Louis Moinet. Aceste două turbioane sunt extraordinare.
Caracteristică specială numărul unu
Ambele turbioane sunt supradimensionate, cu locașuri de 14,9 mm – jumătate mai mari decât media, rezultând astfel cel mai mare ansamblu de două turbioane care a existat vreodată. “Pe lângă standardele cronometrice exigente, această abordare adaugă ceasului o viziune fascinantă vizuală; o atingere de magie pe care am decis să o oferim iubitorilor de ceasuri fine, pentru a putea contempla frumusețea și arta orologică în toată splendoarea sa “, adaugă Jean-Marie Schaller.
Caracteristică specială numărul doi
Cele două turbioane sunt proiectate să fie fizic deasupra mecanismului – chiar deasupra cadranului. Cele două cuști înălțate sunt mari și vizibile în totalitate, ele prezentând roți de echilibru cu șuruburi frumos modelate – și un aspect absolut incomparabil estetic.
Caracteristică specială numărul trei
Turbionele se rotesc în direcții opuse. Mișcarea continuă de du-te-vinoalături de altele, nu este preferată doar din motive stilistice; contra-rotația furnizează forța motrice necesară pentru mecanismul stea – complicația Sideralis – localizată la ora douăsprezece.
Această variantă excepțională a Sideralis în aventurina roșie, vine într-o carcasă cu diametrul de 47,4 milimetri din aur roz.