Louis Moinet Acasta & Dhofar – 4 miliarde de ani la încheietura mâinii

Explorăm spațiul și timpul, cele două dimensiuni care au fost o sursă de inspirație pentru Louis Moinet, el însuși un ceasornicar și astronom. Cele două noi creații, Acasta și Dhofar, dau purtătorului propriul fragment de spațiu – o bucată de eternitate – pe încheietura mâinii.

Luați o bucată de stâncă de pe Lună, una dintre cele mai rare în univers. Doar o sută de meteoriți lunari au fost găsiți până acum. Acesta este numit Dhofar 457, numit după cea mai sudică regiune a sultanatului Oman, la granița cu Yemen-ul.

Călătoria sa a început acum trei mii de ani, când a fost scoasă din Lună. După o odisee galactică la o distanță de peste 380.000 de kilometri prin cosmos, în cele din urmă a venit să se odihnească pe dunele din deșertul Dhofar, unde a fost descoperită de către vânătorul de meteoriți Luc Labenne – prima sa descoperire a pietrei de pe lună. Acum, Louis Moinet a făcut-o într-un ceas, cu un cadran remarcabil tăiat dintr-un fragment al acestui meteorit lunar.

Apoi, luați și o bucată de Acnea gneiss – o stâncă care a trebuit să reziste forțelor de eroziune și tectonică timp de patru miliarde de ani. Este un fragment al crustei timpurii a pământului, păstrat intacte de atunci. Astăzi, datorită lui Louis Moinet, Acasta a devenit un cadran remarcabil pe care să se poată afișa timpul.

Aceste două ceasuri de excepție au același mecanism, exclusiv pentru Louis Moinet. Suspendate în mijlocul aerului, cele două carcase de turbion cântăresc doar 0,4 grame fiecare, dar generează suficientă energie pentru a alimenta un disc rotativ, realizat din titan albastru și cu modele în arabesc deschise, amplasate deasupra fiecărei bucăți.

Cele două turbioane se rotesc în direcții opuse – o premieră în ceasornicărie. Diametrul fiecărei cuști este de 14,9 milimetri, ceea ce le face cele mai mari turbioane duble din lume. Ridicate la o înălțime de 1,75 milimetri deasupra cadranului, punțile lor superioare din titan albastru sunt strălucitoare în mijlocul aerului, cu finisajul mecanismului, care oferă o perfecțiune finală.

Conceptul acestor ceasuri excepționale evidențiază puterea naturii – exprimată grațios datorită atingerii umane. Carcasele avangardiste ale Acasta și Dhofar prezintă un design complet nou și complex. Cele două punți laterale sunt executate din blocuri de aur solid, în timp ce carcasa din aur de 5N este complet gravată manual. Vor fi disponibile doar trei ceasuri Acasta și trei ceasuri Dhofar.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322