Longines Pulsometer Chronograph un amestec subtil de eleganță și funcționalitate

Compania elvețiană de ceas Longines își sărbătorește lunga tradiție de producție de ceasuri și readuce la viață unul dintre modelele sale de epocă. Pulsometrul Longines Chronograph combină subtil eleganța și funcționalitatea, adăugând o scală pulsometrică designului său distins. Inspirat de un ceas medical principal din anii 1920, cronograful Longines Pulsometer poate măsura frecvența cardiacă. Acest cronograf cu un singur împingător oferă o eleganță sobră ca modelul care l-a inspirat. Cadranul alb lăcuit este împodobit cu cifre arabe negre vopsite, care întăresc indicatoarele subțiri, din oțel albastru, de tip “Breguet”, în timp ce roșul scării pulsometrice se remarcă perfect în ansamblul visual. Capacul transparent al carcasei,din oțel, cu diametrul de 40 mm, relevă detaliile mișcării mecanismului roată coloană, produsă exclusiv pentru Longines, o mărturie vie a expertizei orologere a mărcii. O curea din piele brună completează armonios acest model.

Inspirat, așa cum precizam înante, de un ceas medical principal din anii 1920, Longines Pulsometer Chronograph măsoară numărul bătăilor inimii, în plus față de afișarea timpului. Modelul original al acestei reeditări a fost folosit ca instrument de către medici pentru a calcula rata cardiacă a pacientului în mod precis și rapid.

În acel moment, măsurarea pulsului a fost luată pe o perioadă de 60 de secunde, timp în care era necesar să se calculeze cu precizie numărul bătăilor inimii pacientului. Deoarece această abordare nu este în întregime demnă de încredere, crearea pulsometrului a depășit inexactitățile. Într-adevăr, această funcție oferă o citire simplă, fiabilă și rapidă a ritmului cardiac. Indicatorul de cronograf, cuplat cu scala pulsometrică, indică în mod clar ritmul cardiac al pacientului pe ecran după numai 30 de impulsuri.

Specificatii tehnice Longines Pulsometer Cronograf

Numărul de referință L2.801.4.23.2 / 4

Calibru

Mecanism mecanic cu auto-înfășurare cu mecanism de cronograf cu un singur împingător, Calibrul L788.2 (ETA A08.L11), 13,17 linii, 27 rubine, 28,800 vibrații pe oră

54 de ore de rezervă de putere

Funcții

Ore, minute, secunde mici la ora 9, data la ora 6, scara pulsometrului

Cronograf

Indicator central de 60 de secunde

Contor de 30 de minute la ora 3

Carcasă

Carcasă rotundă, diametrul de 40 mm, oțel

Capac carcasă transparent

Cristal de safir multi straturi cu tratament antireflex

Rezistența la apă – 3 bari (30 de metri)

Cadran

lac alb, 9 cifre arabe negre, vopsite

Scala pulsometru – roșu

Indicatoare “Breguet” din oțel albastru

Curea

Piele de aligator brun cu cataramă

 

 

Publicat de admin la data de 7 March, 2018 10:29 am

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.