Longines Legend Diver, reanimat în bronz

Longines, atelier cu peste 150 de ani vechime în orologerie, a trecut modelul Legend Diver printr-o noua lentilă a creației și l-a reanimat – în bronz.

Născut fix în perioada în care Longines intra pe țărmurile celor mai interesante și provocatoare competiții, Legend Diver se alătură noului deceniu din mileniul trei cu o reinterpretare care oferă eleganței o întreagă pledoarie atemporală.

În timp ce Legend Diver își poate urmări filiația înapoi la scafandrii de piele produse de Longines în anii 1950, încarnarea modernă a liniei se bazează pe o referință iconică din 1960, referința Longines pe 7042. Această perioadă de la mijlocul secolului a fost o eră a explorare și experimentare și nu doar sub apă, ci și în construcția și designul ceasurilor.

Designul supercompresorului este o tehnică inteligentă, prin care creșterea presiunii apei crește presiunea asupra garniturilor – cu cât mergeți mai adânc, cu atât garnitura este mai strânsă. Designul carcasei, rama internă și coroanele marcate cu hash dublu sunt semnele distinctive ale acestui stil, iar aceste indicii estetice sunt toate îmbrățișate în linia actuală a Longines Legend Divers.

Acest nou model marchează o plecare majoră atât în ​​materialul carcasei, cât și în culoarea cadranului, totuși carcasa din bronz și cadranul verde degradat se potrivesc natural, organic pentru stilul vintage al ceasului. Bronzul este un material ideal pentru carcasă pentru acest design retrograd, evocând măreția și mistica primelor zile ale scufundărilor pe piele. În plus, bronzul permite o experiență intimă de proprietate, deoarece ceasul va patina în mod natural în timp, creând schimbări naturale în nuanță și textură care fac ca fiecare ceas să fie unic, spunând povestea aventurilor purtătorului.

În ciuda stilului vintage, Longines Legend Diver din bronz nu trece cu vederea practicitatea și accesoriile moderne. Referința originală 7042 a prezentat un cristal de plexiglas, dar în iterația modernă, Longines a optat pentru un cristal de safir cu cutie foarte bombată, care combină căldura și farmecul Plexiglasului cu rezistența la zgârieturi și claritatea safirului. Deși carcasa este din bronz, fundul carcasei este realizat din titan și are o recreere a scufundătorului original de suliță cu relief profund.

Cadranul bronzului Longines Legend Diver păstrează stilul restului liniei, inclusiv o ramă rotativă internă, cifre arabe la 3, 6, 9 și 12 și un receptor distinctiv și extrem de lizibil. Ceea ce diferențiază cu adevărat acest model este cadranul lăcuit verde smarald, care se întunecă până la negru spre periferie.

Cadranul este superb; combinat cu mâinile și marcajele aurite și încadrat de carcasa din bronz, efectul este captivant și evocator al unei epoci trecute.

Longines Legend Diver este alimentat de un calibru Longines L888.5. Această mișcare personalizată este realizată exclusiv pentru Longines prin partenerul Swatch Group ETA și se bazează pe mișcarea automată ETA A31.L11.

Prețul pentru Longines Legend Diver reanimat este de 3.000 de dolari fără taxe.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322