Lo Scientiato – Luminor 1950 Tourbillon GMT Titanio – 47 mm

Cu o carcasă de titan imprimată 3D, folosind tehnica de sinterizare directa cu laser, Lo Sciensato -Luminor 1950 Tourbillon GMT este, fără îndoială, una dintre cele mai inovatoare și surprinzătoare creații ale Casei Panerai din Neuchatel.

În noul model, albastrul indicatoarelor, armonizând cu tonurile metalice ale carcasei din titan, este de asemenea utilizat pe flanșă și în coaserea curelei din piele neagră, oferind ceasului un aspect mai sportiv.

Luminozitatea noului Lo Scienziato este cu adevărat remarcabilă, luând în considerare în special bogăția sa de caracteristici: ore, minute, secunde mici, GMT cu indicație AM /PM, o rezervă de putere de șase zile, cu indicarea puterii rămase verso și turbillon. Secretul luminozității sale constă în lucrarea ingenioasă de minimalizare realizată de Laboratorio di Idee al Fabricii Panerai din Neuchâtel asupra carcasei și a mecanismului sofisticat P.2005 / T, pentru a proiecta un ceas cu caracteristicile tipice Panerai, dar cu o greutate substanțial mai mică.

Carcasa Luminor 1950 are diametrul clasic de 47 mm și este fabricat din titan, un material care este rezistent la coroziune, dar și cu aproximativ 40% mai ușor decât oțelul. Pentru a reduce greutatea, carcasa este realizată folosind o tehnologie inovatoare care permite crearea unor forme geometrice complexe fără a compromite în nici un fel rezistența la apă (10 bar, echivalentă cu o adâncime de aproximativ 100 de metri), sau rezistența sa la orice tensiune sau torsiune la care poate fi supusă carcasa.

Tehnologia utilizată se numește Sinterizarea directă cu laser a metalelor: acest proces construiește un strat 3D de obiect cu ajutorul unui laser cu fibră optică care utilizează pulbere de titan. Straturile succesive – fiecare cu o grosime de numai 0,02 mm – se îmbină unul peste altul și devin complet solide, având la final o masă redusă și cu o uniformitate perfectă.

Ceasul are o ediție unică de 100 de unități. Preț/unitate – 139.000,00 €

Mecanismul P.2005 / S scheleton mecanic cu diametrul de 16¼ ligni și 31 de rubine este caracterizat de turbionul exclusiv Panerai care se rotește perpendicular pe axa balanței, terminând cu două rotații pe minut în loc de una, ca la turbioanele tradiționale. Această rată de rotație asigură o mai mare precizie și o compensare mai bună a efectelor gravitației asupra mecanismului (acest turbion este un brevet înregistrat de Officine Panerai). Constând din 277 de componente, mecanismul este rezultatul muncii excepționale a ceasornicarilor de la Officine Panerai și, datorită celor trei barillete, garantate de Radiomir Tourbillon GMT Ceramica – 48mm, ceasul oferă o rezervă de putere de șase zile, indicată de un indicator care poate fi văzute prin verso-ul carcasei. Pentru a spori frumusețea mecansimului scheleton-ului  Panerai, ceasul nu are un cadran: numerele și indicii sunt gravați direct pe flanșă.

 

Specificații tehnic: Lo Scientiato – Luminor 1950 Tourbillon GMT Titanio – 47 mm

Mecanism

Calibru P.2005 / T, executat  în întregime de Panerai, 16¼ ligni, grosime 10,05 mm, 31 rubine, echilibru Glucydur®, 28,800 vibrații / oră. Dispozitiv anti-șoc Incabloc®. Rezervă de putere 6 zile, trei barillete. 277 de piese componente.

Funcții

Ore, minute, secunde mici, GMT, indicator 24h, indicatorul rezervelor de putere pe spate, turbillon

Carcasă

Diametrul carcasei – 47 mm, titan lustruit

Bezel, titan lustruit

Capac din sticlă de safir

Element  care protejează coroana (protejat ca marcă comercială) din titan lustruit

Rezistența la apă 10 bar (~ 100 metri)

Curea

Piele de vițel Ponte Vecchio

Culori: negru, albastru, 26/22 MM Standard

Preț 139.000,00 €

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322