MBandF LM Sequential Orange Wristshot2 Lres

LM SEQUENTIAL EVO: O singura mișcare. Două cronografe. Mai multe moduri de cronometrare.

Înființată în 2005, MB&F este prima companie de ceasuri din lume care a creat un ceas de mână. laborator de concepte orologere. Cu aproape 20 de calibre remarcabile care formează baza aclamate de critică a programului Horological and Legacy Machines, MB&F continuă să urmeze exemplul fondatorului și director de creație Maximilian Büsser de a crea o viziune a lui artă cinetică 3-D prin deconstrucția orologeriei tradiționale.

Maximilian Büsser nu a spus niciodată că MB&F nu va face niciodată un cronograf. Ceea ce a spus este că MB&F nu va face niciodată un cronograf ca toate celelalte cronografe de pe piață. Cei care vorbeau limba MB&F au știut întotdeauna ce înseamnă acest lucru. Toate lucrurile bune vin cu timpul; lucrurile mai bune vin cu mai mult timp, iar după 17 ani de creare de artă orologeră, MB&F ne aduce ceva mai bun. Vă prezentăm Legacy Machine Sequential EVO, cu apariția în premieră a celei de-a 20-a mișcări MB&F, în primul ceas de mână cronograf al MB&F. Într-adevăr, este, de asemenea, primul ceas de mână cronograf de acest tip. Conceput de unul dintre primii colaboratori și prieteni ai MB&F, Stephen McDonnell, LM Sequential EVO explodează limitele actuale a ceea ce credeam că pot face cronografele. La fel ca Legacy Machine Perpetual din 2015, ultima mișcare majoră a lui Stephen McDonnell pentru MB&F, LM Sequential EVO a implicat o abordare de tip “back-to-the-drawing board” față de cele mai de bază ipoteze ale noastre privind construcția cronografului.

MBandF LM Sequential EVO Orange Lifestyle Lres 1
MBandF LM Sequential EVO Orange Lifestyle

Cadranul de pe LM Sequential EVO, disponibil în portocaliu atomic sau negru cărbune, are două afișaje de cronograf. Unul are afișajul secundelor la ora 9 și cel al minutelor la ora 11. Celălalt are afișajul secundelor la ora 3 și cel al minutelor la ora 1. Fiecare dintre aceste afișaje de cronograf poate fi pornit, oprit și resetat în mod complet independent unul de celălalt, cu ajutorul butoanelor de pornire/oprire și de resetare de pe laturile respective ale carcasei. Acestea alcătuiesc cei patru împingători de cronograf pe care i-ați asocia de obicei cu existența a două mecanisme de cronograf într-un singur ceas. Cu toate acestea, există un al cincilea buton, situat la ora 9 poziția 9-9: “Twinverter”. Acest împingător este secretul care ridică funcționalitatea LM Sequential EVO dincolo de orice ceas de mână cronograf existent. Acesta controlează ambele sisteme de cronograf, funcționând ca un comutator binar care inversează starea curentă de pornire/oprire a fiecărui cronograf. Acest lucru înseamnă că, dacă se întâmplă ca ambele cronografe să fie oprite (în poziția zero sau în alt mod), apăsarea Twinverter-ului va face ca ambele cronografe să pornească simultan. Dacă ambele sunt în funcțiune, Twinverterul le face să se oprească. Dacă unul dintre ele este în funcțiune și celălalt este oprit, Twinverter-ul îl oprește pe cel care este în curs de funcționare și îl pornește pe cel care este oprit.

MBandF LM Sequential EVO Black Lifestyle Lres 1
MBandF LM Sequential EVO Black Lifestyle

MAI MULTE MODURI DE SINCRONIZARE

Prin urmare, LM Sequential EVO poate fi utilizat ca orice alt cronograf, dar, datorită mecanismelor sale de cronograf dublu, poate îndeplini aceleași funcții ca un cronograf cu fracțiune de secundă. De fapt, datorită îmbunătățirilor mecanice noi aduse construcției cronografului, așa cum au fost concepute și implementate de Stephen McDonnell, acesta depășește chiar și cronografele convenționale și cronografele cu fracțiune de secundă în ceea ce privește eficiența energetică și precizia. Dar există mult mai mult: funcția de comutator care vine cu Twinverterul permite ca LM Sequential EVO să facă lucruri pe care niciun ceas de mână cronograf, indiferent cât de complicat, a fost capabil să realizeze până acum. Iată sunt câteva lucruri pe care LM Sequential EVO le poate face, pe care cronografele existente nu pot face:

“Modul independent”: măsoară durata mai multor evenimente cu puncte de început și de sfârșit separate, chiar și atunci când evenimentele se suprapun în timp;

– “Modul simultan”: măsoară duratele individuale a două evenimente care încep simultan, dar care au puncte finale diferite;

– “Modul cumulativ”: măsoară duratele individuale cumulate a două evenimente discontinue;

– “Modul secvențial (sau modul “tur”)”: măsoară subduratele individuale ale unui singur eveniment multifazic continuu, cu posibilitatea de a lua în considerare subduratele care durează peste un minut.

Modul simultan este utilizat, de exemplu, într-o cursă care implică doi concurenți, care pornesc simultan. Twinverterul permite pornirea ambelor cronografe exact în același timp, dar punctele finale diferite pot fi înregistrate cu ușurință prin apăsarea butonului individual de pornire/oprire al fiecărui cronograf. De menționat că durata evenimentelor poate depăși 60 de secunde, ceea ce reprezintă limita pentru marea majoritate a cronografelor cu fracțiune de secundă de pe piață.

SCHIMBAREA: MAI MULTE DESPRE MOTOR

Twinverter, cel de-al cincilea împingător inovator al cronografului conceput de mintea strălucită a lui Stephen McDonnell, poate părea o idee complet nouă – și în multe privințe este. Cu toate acestea, cei familiarizați cu istoria cronografelor vor recunoaște rădăcinile acestui concept în primele sisteme de cronografe. Cuvântul in sine are rădăcini etimologice grecești. Prima parte provine din χρόνος (chrónos), care înseamnă timp,văzut în cuvinte precum cronologie și cronică. A doua parte provine din γρᾰ́φω (gráphō), care înseamnă a scrie, a face o înregistrare scrisă a ceva. Așa cum un fonograf descrie un sistem de înregistrare a sunetului și o fotografie este o înregistrare a luminii, un cronograf ne oferă timpul înregistrat. La începutul secolului al XIX-lea, cronografele au fost asociate cu cursele de cai, fiind dezvoltate în funcție de necesitatea de a determina cu precizie rezultatele cronometrice ale unui sport atât de rapid. Aceste cronografe timpurii foloseau picături de cerneală pentru a marca timpii pe cadrane chiar și în timp ce acestea continuau să ruleze, permițând păstrarea unor timpi specifici pentru înregistrare (cel puțin până când cronograful era oprit și cadranul era șters pentru următoarea cursă).

EVO EVOLUEAZĂ: MAI MULTE DESPRE COLECȚIA EVO

Legacy Machine Perpetual EVO a fost lansată în 2020, introducând colecția EVO în lumea MB&F. Bazându-se pe codurile consacrate ale colecției Legacy Machine, EVO a plasat purtabilitatea, robustețea și versatilitatea în centrul identității sale. Zirconiul a fost utilizat în ediția de lansare a LM Perpetual EVO, iar acum este materialul de debut al carcasei pentru modelul LM Sequential EVO. Este un metal gri-argintiu admirat pentru strălucirea sa profundă, care este mai ușor decât oțelul inoxidabil și mai durabil decât titanul. Împreună cu aceste excepționale proprietăți, atributele sale hipoalergenice și antimicrobiene îl fac ideal pentru un ceas cu un stil de viață activ. Deoarece zirconiul este cunoscut pentru faptul că se aprinde spontan în formă de pulbere, acesta poate fi extrem de periculos pentru a fi utilizat la mașină, cu excepția cazului în care se respectă strict condiții strict controlate din punct de vedere ecologic, ceea ce explică raritatea sa în lumea orologeră.

Designul carcasei fără luneta pune în evidență mișcarea din interior, permițând ca lucrarea fin echilibrată și simetrică a Stephen McDonnell să fie pe deplin pusă în valoare. În LM Sequential EVO, cupola iconică din cristal de safir, caracteristică modelului colecției LM a suferit o schimbare complicată a geometriei în pentru a acomoda plasarea dispozitivului de 3Hz (21.600vph). balans suspendat în raport cu afișajele cronografului.

În ciuda aspectului final al cristalului cadranului – care formează o arc perfect neted – există de fapt două subtile (și dificil de realizat) încorporate în cadrul cambiei. cristalului pentru a minimiza înălțimea totală a LM Sequential EVO atunci când este purtat la încheietura mâinii. Un sistem integrat curea de cauciuc, o caracteristică esențială a EVO, face ca cea mai lină experiență de purtare a oricărui aparat MB&F de până acum. Oferind un confort suplimentar pentru purtător (atât la încheietura mâinii cât și în minte), EVO utilizează un amortizor inelar montat între carcasă și mișcare, oferind protecție împotriva șocurilor de-a lungul ambelor axe verticale și laterale : FlexRing. Prelucrat dintr-un singur bloc de oțel inoxidabil, amortizorul conferă robustețe excepțională mișcării din interior, asigurând că EVO rămâne un ceas care vă poate și vă va urma prin toate aspectele unei vieți active.

In Romania, MB&F este disponibil numai prin CAESAR Concierge.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.