Leon Hatot – Timp ascuns

Leon Hatot a reuşit să se impună în rândul publicului feminin de la început de secol prin ceasurile sale „speciale”. Într-o vreme în care era ruşinos ca o femeie să poarte ceas la mână, Leon Hatot a oferit creaţii orologere al căror cadran stătea ascuns în spatele unor bijuterii spectaculoase. Posesoarea avea la dispoziţie timpul pentru ea şi o brăţară atractivă pentru restul privitorilor.

 

Filosofia a rămas neschimbată, cu menţiunea că noua interpretare a mărcii Leon Hatot se doreşte o declaraţie a femeii independente şi sigure pe sine. Colecţia prezentată anul acesta la Basel se distinge şi prin modelul La Garconne care, faţă de restul ceasurilor, este cât se poate de evident, fără a ascunde cadranul sub vreun capac şi având dimensiuni considerabile. Salutând anii scandaloşi din perioada 1920, ritmul curajos al colecţiei continuă tradiţia acelor femei „impertinente” cu spirit liber. Dacă ne referim la ceasuri „secrete”, anul 2008 aduce noi culori şi curele. Zelia Classic, Zelia Sesame Audace, Sesame Aimay sau Belle de Nuit, toate se remarcă prin finisările cu pietre preţioase în combinaţii inedite şi curele din piele de aligator sau struţ. Faimosul motiv Vendome, la care Leon Hatot recurge pentru a pava carcasele, se regăseşte la versiunile din aur alb, galben şi roz, brăzdate cu diamante, ale modelului Zelia Classic şi ale brăţării sale. Cochetele Zelia şi Sesame Audace pot fi comandate cu o curea din satin, dar şi din piele de culori diverse precum antracit, albastru, alb, rosu, roz, negru sau verde. În completarea colecţiei, modelele Belle de Nuit Aimay sunt menite să capteze atenţia printr-o avalanşă de diamante şi alte pietre pretioase colorate cum ar fi onix sau turmaline.

 

Modelul Heartbreaker – Chrono este primul cronograf din istoria casei Leon Hatot şi este oferit în trei variante cromatice: negru, argintiu şi „chocolate”. Mecanismul automatic este „prins” într-un design care pleacă de la motivul inimii. Fie că este forma cadranului, fie că este cea a cataramei, inima este menită să rememoreze caracterul special al ceasului. Liniile rafinate apar în contrast cu forţa oţelului şi dimensiunile impunătoare ale carcasei.

 

În extrema opusă, ceasurile Haute Joaillerie – J’aime se disting prin rafinamentul trapezului înnobilat de pietre preţioase de diferite culori. J’aime este oferit cu o curea din piele neagră, asortată cu onix, cu diamant şi agată sau în culori vii, date de combinaţia dintre curelele galben, roz, verde sau albastru şi safir galben, rubelit, jadeit sau safir albastru.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322