Legături surprinzătoare – Omega Seamaster Planet Ocean Liquidmetal

Cercetătorii Grupului Swatch au lucrat în strânsă legătură cu Departamenul de Dezvoltare din cadrul companiei Omega pentru a crea un „scufundător” cu bezel rotativ din ceramică neagră ce contrastează elegant cu numeralele satinate şi cu efectul produs de aliajul Liquidmetal. În plus, nuaţa coroanei corespunde perfect cu cea a cadranului, de asemenea fabricat tot din ceramică.

Liquidmetal este un aliaj de metal amorf, definit printr-o structură atomică dezordonată şi non-cristalină. Temperatura de topire este mai mică decât la jumătate din aliajele convenţionale pe bază de titan şi, o dată răcit are o duritate de trei ori mai mare decât cea a oţelui inoxidabil. Structura sa amorfă îi permite o contopire perfectă cu ceramica bezelului. Astfel, rezultă un efectul vizual deosebit, dar şi un mix ce sporeşte rezistenţa la coroziune şi zgâriere.

Carcasa şi brăţara sunt din oţel inoxitabil, iar în interior se găseşte mecanismul automatic Co-Axial 2500. Seamaster Planet Ocean Liquidmetal este lansat într-o ediţie limitată de 1948 de unităţi, aducând aminte de anul în care a fost lansată celebra gamă de ceasuri Omega Seamaster.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322