Laco prezintă Augsburg Oliv 42 și Aachen Oliv 42

Inspirate din vremurile în care Luftwaffe reprezenta mândria nemților, Laco aduce două noi modele în ediție limitată pentru pasionații de orologerie, istorie și însemnătate.

Laco rămâne unul dintre brandurile care își păstrează și onorează rădăcinile, fiind una dintre companiile care au primit primele contracte pentru crearea ceasurilor flieger. De la acel moment, în ciuda provocărilor aduse de conflagrațiile modiale și schimbările de ordin politico-administrativ, Laco a reușit să păstreze și evolueze acest design.

Ajungem, așadar, la prima lansare a atelierului din 2021: Laco Augsburg Oliv 42 și Laco Aachen Oliv 42 – două ceasuri care dovedesc că longevitatea și utilitatea se împletesc neașteptat de bine cu personalitatea unei piese unice.

Atât Laco Augsburg Oliv 42, cât și Laco Aachen Oliv 42 încep cu carcasa elementară Laco de 42 mm, din oțel inoxidabil. Coroana proeminentă cupolată, urechile lungi conice și rama îngustă înclinată există la un loc pentru a oferi cât mai multe accente imobile cadranului.

Brandul s-a dovedit a fi un expert în procesul de îmbătrânire falsă, deși aceasta este prima execuție intensivă a acestor tehnici în tariful său de bază. Laco echipează ambele modele cu vitrine din safir.

La fel ca și carcasele, modelele cadranelor Laco Augsburg Oliv 42 și Laco Aachen Oliv 42 urmează aceeași filozofie generală ca modelele anterioare. Cadranul mai simplu al modelului Augsburg Oliv 42 urmează standardul de tip flieger „Typ A” al mărcii, cu o melodie tipărită îndrăzneață, cifre arabe mari, ușor lizibile și receptorul de ceas pilot în formă de diamant semnat într-un negru sensibil. Aachen Oliv 42, pe de altă parte, urmează „Typ B” sau formatul de vizionare al observatorului cu o scară de minute exterioară și o pistă de oră interioară ajutată de o deviere mult mai puternică între ore și minute. Așa cum sugerează și numele, ceea ce oferă aceste noi modele este o culoare unică decolorată cu cadran verde măslin. Această nuanță înflorită specifică zonei militare completează frumos aspectul bronzat uzat al carcasei în imaginile inițiale, în timp ce alegerea lui Laco pentru un tratament cu lumina kaki ușor „cu radiu vechi” oferă doar un sentiment de vârstă înaintată, fără a se simți forțat.

Prețul recomandat de producător este de 480 de euro, iar aceste modele vor fi disponibile din aprilie la toți partenerii autorizați. Vor fi produse doar 250 de exemplare pentru fiecare model.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322