La mâna lui James Bond

 

 

Omega
Primul Omega folosit de James Bond a fost introdus de Pierce Brosnan în Golden Eye şi era un Seamaster 2541.80. În prezent Omega este alegerea curentă a lui 007 în producţiile EON. În Quantum of Solace, Daniel Craig poartă un Planet Ocean 2201.50.

 

 

Rolex
Sean Connery a purtat în Dr. No iconicul Rolex Submariner, dar un număr important de modele au mai apărut în alte pelicule Bond. În postura lui 007 au purtat Rolex actorii Roger Moore, Timothy Dalton şi George Lazenby, acesta din urmă utilizând un cronograf.

 

 

 Seiko
Ieşind în evidenţă prin faptul că au apărut în cea mai mare varietate de configuraţii la mâna lui James Bond, ceasurile Seiko i-au comunicat ora agentului 007 atât sub formă analogică, dar şi ca display LCD. Q-Branch chiar i-a furnizat unul care avea monitor TV.

 

Breitling
Chiar creatorul Ian Fleming l-a dotat pe James Bond cu un Breitling ce încorpora un contor Geiger (pentru depistarea radiaţiilor radioactive). Era vorba despre “Operaţiunea Thunderball” din romanul original, publicat cu cinci ani înaintea originalului ceas-gadget ce a apărut în film.

 

Hamilton
James Bond a avut nevoie de tehnologie miniaturală în toate apariţiile sale. Hamilton Pulsar i s-a potrivit la perfecţie atunci când l-a folosit.

Alte ceasuri
De la ceasul necunoscut purtat de Barry Nelson – care îl juca pe Jimmy Bond în adaptarea CBS a nuvelei Casino Royale din anii ’60 – ceasurile lui James Bond sunt se înscriu într-un tipic special 007.

Într-un sondaj făcut anul trecut pe site-ul www.jamesbondwatches.com, 46% dintre repondenţi au fost de părere ca pentru următorul film, James Bond să poarte un Rolex. Daniel Craig a purtat însă Omega în Quantum of Solace.

 

Sursa: www.jamesbondwatches.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322