Konstantin Chaykin îi dă viață lui Moș Crăciun

Noua ediție specială Konstantin Chaykin Santa 2021 este una dintre cele mai complicate reimaginări ale designului său de bază de până acum, dând viață lui Moș Crăciun prin intermediul cadranului cu câteva atingeri subtile și complicate.

Ediția specială Konstantin Chaykin Santa 2021 începe cu designul unic al carcasei cu dublă coroană din oțel inoxidabil. Cu o dimensiune de 42 mm, forma  generală a carcasei este simplă, dar suficient de neobișnuită pentru a fi recunoscută instantaneu. Dincolo de coroanele duble de la ora 3 și ora 9, designul complex al cadrului periat reprezintă un alt semn distinctiv vizual.

Konstantin Chaykin Santa 2021 combină crestăturile, șuruburile și literele gravate și pronunță „Moș Crăciun”. Restul carcasei păstrează lumina reflectoarelor vizuale pe cadran și modul de finisare capricios și complicat specific lui Chaykin.  Pe carcasa din spate se regăsește o gravură detaliată a lui Moș Crăciun și a saniei sale, care  zboară peste o pădure înzăpezită.

Ediția specială Santa dispune de două cadrane, unul de 10 ore și unul de 2 ore, care formează o pereche de ochi, în timp ce fereastra de fază lună de la ora 6 formează o gură deschisă.

Acesta este primul dintre modelele lui Konstantin Chaykin în care fața de pe cadran  este echipată cu o pereche de ochelari, iar designul cadrului negru este mai mult decât un simplu detaliu cosmetic. Inelele ridicate care înconjoară cadranele principale, adaugă înălțime cadranului fără îngroșarea carcasei. De asemenea, pentru a compensa acest lucru,  marca a reproiectat discurile celor două cadrane cu cuple cu axe de antrenare mai scurte.

Această revizuire a mecanismului Ediției Speciale Santa 2021 aduce cadranele de la ora 10 și ora 2 pe un plan uniform cu discul de fază lună de la ora 6 pentru prima dată ș,i pentru a compensa schimbarea de geometrie a orelor și minutelor, discurile au fost făcute cu un diametru ușor mai mic, cu o formă de cupolă mai pronunțată.

Însă, cea mai mare provocare de design a fost proiectarea unui set de lentile pentru perechea de ochelari. Mai mult decât un set gol de cadre, cadranele de ore și minute sunt acoperite într-un al doilea strat miniatural de cristal safir sub cristalul principal.

Konstantin Chaykin susține că efectul de lentilizare al acestui al doilea strat de cristal acționează ca o lupă pentru indicatorii de oră și minut, compensând vizual dimensiunea redusă a acestora.

Ochelarii mai păstrează un secret vizual, deoarece fiecare cadran conține șapte fulgi de zăpadă care înconjoară indicatorul albastru și negru. Cu toate acestea, cadranul ediției speciale Santa 2021 este realizat din 18 componente, dintre care multe sunt complet adaptate acestei iterații.

Ediția specială Konstantin Chaykin Santa 2021 este alimentată de mișcarea automată K.07-2 actualizată. Fabricată pe o platformă ETA 2824-2 modificată, K.07-2 face schimbări substanțiale la multe dintre componentele din mișcarea K.07-0, dar performanța rămâne comparabilă cu cea a platformei standard ETA. Rezerva de putere este de 38 de ore și are o frecvență de 28.800 bph.

Konstantin Chaykin își încheie deseori desenele tematice cu niște curele care continuă aspectul personajului, iar Ediția specială Santa 2021 nu face excepție. Cureaua de bază de culoare roșie este din piele de alligator, ideală pentru Moș Crăciun. De asemenea, aceasta oferă un plus de personalitate datorită aplicațiilor asimetrice din piele de aligator de culoare albă. Elementele adăgate completează aspectul bărbii, al costumului și al fesului roșu a lui Moș Crăciun.

Doar trei exemplare a ediției speciale Konstantin Chaykin Santa 2021 sunt disponibile. Acestea pot fi achiziționate de la dealerii autorizați la un preț de 18.230 de euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322