KAURI – noua marcă de ceasuri care onorează lemnul

Orologeria primește un nou atelier în brațele sale largi, dar exclusiviste. Noua marcă produce o serie de ceasuri care onorează lemnul și transferă naturalețea măsurării timpului la încheietura proprietarului printr-o eleganță aparte.

KAURI a fost oficial prezentat lumii întregi în iunie 2019, când și-a anunțat misiunea de a crea ceasurile purtătoare de precizie elvețiană și farmec adus de manipularea iscusită a lemnului. Mai mult, îmbinarea cu oțelul presupune o tehnică de producție atrăgătoare, una marcată de măiestria prelucrătorului.

Folosirea oțelului inoxidabil 316L, carcasa din lemn produsă manual și mecanismul automat Swiss Made compun baza pe care KAURI se bazează pentru a câștiga clienți și fani. Avantajul acestora este din start clar, având în vedere că nicio altă marcă nu oferă în prezent o asemenea alăturare. Suplimentar, KAURI țintește ca 90% din componentele ceasurilor sale să fie realizate în Elveția și să poarte cu onoare sigla Swiss Made. Limita stabilită pentru primirea acestei titulaturi este de 60%! Așadar, unele ceasuri pot fi 40% pregătite în China cu un cost mult mai mic.

Atelierul KAURI este situat în Plan-les-Ouates, Geneva. Realizatorul carcaselor este nimeni altul decât fondatorul Samuel Gillioz. Componentele din oțel inoxidabil sunt furnizate de o companie din Chaux-de-Fonds, Elveția.

KAURI – proprietarul, lemnul și arta

Avantajul pe care KAURI se bazează este că poate crea ceasuri cu adevărat individualizate, conform gusturilor proprietarilor. Adaptarea fiecărei cerințe într-o anumită matriță va purta amprenta personală a clientului și nu va putea niciodată fi transferat către altcineva fără ca piesa să cuprindă fiecare doleanță a proprietarului original. Fondatorul promite acest lucru și garantează că fiecare ceas produs de noua companie va fi unic.

Conform informațiilor furnizate Temporis, Gillioz este pasionat de arta orologeriei și își dorește să creeze modele de care să fie cu adevărat mândru. De aceea, ceasurile KAURI vor conține lemn rar, pregătit și prelucrat cu finețe pentru a fi extrem de rezistent la proba timpului. Scopul final anunțat de noul atelier este ca produsele sale să poată fi transmise din generație în generație fără să se piardă esența originală și aspectul inițial.

Ceasurile KAURI vor fi disponibile cu finisare în cinci lemne rare: King, Briar Burl, Macassar, Swiss ebony (alun) și Kauri. Ultimul a inspirat numele brandului și astfel înțelegem că atelierul aduce un omagiu pentru o specie de arbore veche de peste 30.000 de ani. Lemnul folosit pentru ceasuri este păstrat într-un mediu acid, unde oxigenul nu pătrunde.

KAURI – prețul și detaliile cele mai importante

KAURI lansează primele sale ceasuri într-o serie extrem de limitată de doar 50 de exemplare și care vor respecta tema octogonală. Compania își dorește să ofere celor interesați toate variațiunile pe care le-a pregătit, dar va onora orice comandă primită.

Ceasul KAURI are o rezistență la apă de până la 3 atmosfere, folosește safirul, conține 25 de bijuterii și are o rezervă de putere de 42 de ore afișată elegant de designul skeletonizat. Ansamblul întreg cine cu o garanție de 2 ani.

Prețul pentru un model personalizat KAURI pornește de la ~4.070 euro si poate ajunge pana la ~5.000 de euro fără taxe. În funcție de personalizarea solicitată, tariful poate, bineînțeles, crește.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322