josh shapiro ceas made usa

Josh Shapiro tentează colecționarii cu un ceas „made in the USA”

Atelierul indie Josh Shapiro aduce în fața colecționarilor un ceas „made in the USA” care folosește tantal – un material special utilizat pentru prima dată în afara Elveției.

Nu este niciodată ușor să inovezi, când ai de respectat paradigme tradiționale de la care foarte rar clienții aleg să se îndepărteze. Josh Shapiro, însă, încearcă ceva! Cariera de profesor de liceu nu l-a mulțumit, așadar și-a îndreptat atenția exclusiv asupra orologeriei în încercarea de a face din SUA un loc în care pasionații pot resimți mândrie orologică autohtonă.

Prin munca sa cu strunjirea motoarelor, Shapiro a dezvoltat o înțelegere profundă a modului în care metalele obișnuite din ceasornicarie interacționează cu mașinile cu motor de trandafir care nu s-au schimbat de secole. El a văzut o oportunitate de a inova procesul folosind un metal care se găsește de obicei în lumea dispozitivelor medicale: tantalul, un metal elementar (Grupul 5, Numărul atomic 73) care este scump, frumos și rar. Este incredibil de dificil să lucrezi cu el, dar exact asta este alura pentru Shapiro.

În interior se află un calibrul UWD 33.1 prelucrat. Acest calibru special este adesea umbrit de concurența sa elvețiană, dar calibrul german 33 este la fel de robust, pe atât de arătos. Shapiro decorează mișcarea și adaugă o placă de serie aurie teșită manual pentru atingerea indie.

Cu alte cuvinte, Shapiro folosește tantalul pentru că este dedicat meșteșugului său și știe că are ceea ce este necesar pentru a accepta provocarea. A lucrat cu succes cu materialul și, în cele din urmă, îl aduce pe piață. Ediția limitată Infinity Tantalum vine în trei configurații: cadran de paladiu netratat cu inele capitole cu tantal, cerneală emailată albastră cu acete din oțel albastru; cadran negru din ruteniu cu inele pentru capitolul ore din tantal, acete din aur roz, inele pentru secunde și cifre; și apoi o variantă cu un cadran bleumarin cu inele de capitol din tantal, cerneală emailată albastră și mâini lustruite din oțel. În total, vor fi produse 26 de ceasuri.

Prețul pornește de la 32.100 de euro, indiferent de varianta preferată.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322