Jean Richard 2TimeZones

JR1060 este un mecanism manufacturat în întregime în atelierele Jean Richard; un calibru cu armare automată, dată şi, o funcţie foarte apreciată de călătorii experimentaţi: GMT. Fusul orar principal este prezentat în maniera clasică, cu indicatorii centrali de ore, minute şi secunde. Fereastra celui de-al doilea se află în partea de sus, sub ora 12 şi, în forma ei trapezoidală, apare şi un indicator AM/PM. Citirea se face foarte simplu, iar incrementarea sau decrementarea este operată prin cele două butoane de pe partea stângă a carcasei.

Cealaltă fereastră, plasată în partea de jos a cadranului, permite afişarea a 24 de oraşe, reprezentative pentru fiecare fus orar. Potrivirea lor se face prin intermediul celei de-a doua coroane, din dreptul orei 9.

Zirconiul începe să fie din ce în ce mai folosit în industria orologeră. E preferat pentru rezistenţa la zgârieturi, comportamentul mult mai de încredere la şocuri şi coroziune şi, nu în ultimul rând pentru impresia excelentă pe care o lasă din punct de vedere vizual. Carcasa lui Jean Richard 2TimeZones a fost modelată din acelaşi material şi etanşeizată pentru a fi folosită la înot şi scufundări uşoare.

Se mai remarcă cureaua lucrată manual din piele de aligator, cu interiorul dublat de un strat cauciucat, rezerva de mers de 48 de ore, precum şi cristalul safir tratat anti-reflex.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322