Jaquet Droz celebrează noul Anul Chinezesc, cel al câinelui

Jaquet Droz își onorează istoria veche de secole cu Regatul Mijlociu, cu un ceas elegant, inspirat din natură, dedicat Anului Chinezesc al câinelui. Acest nou model beneficiază de toată creativitatea și expertiza mărcii, iar povestea sa extraordinară promite să vă transporte în inima Anului Nou Chinezesc.

Ca designer de pionierat în Haute Horlogerie, Jaquet Droz a făcut legături speciale cu China din secolul al XVIII-lea, sub domnia împăratului Qianlong. Fascinația sa cu Împeriul Mijlociu și-a lăsat amprenta asupra mărcii. În scrierea și realizarea propriului său istoric, brand-ul perpetuează viziunea fondatorului său, cu piese exclusiviste care descriu folclorul tradițional chinezesc si încorporează în același timp o experiență excelentă de ceasornicărie a meșterilor săi. Cu această combinație de artă și tehnologie, ceasul nou al mărcii a fost creat în onoarea Anului Nou Chinezesc: Petite Heure Minute Dog și Petite Heure Minute Relief Dog. Aceste noi adăugiri la colecția Ateliers d’Art prezintă portretul celui de-al unsprezecelea animal din zodiacul chinez, în detaliu decorativ, inspirat de artele grafice chinezești vechi.

Câinele simbolizează pasiunea, tradiția și onestitatea. Dincolo de caracterul său prietenos, plin de viață se află un visător jucăuș. De fapt, când împăratul Jade a venit cu ideea lui pentru o cursă spre Poarta Cerească, câinele era atât de ocupat, distractiv cu fluturașii, încât a făcut al unsprezecelea loc în Zodiac. Cu toate acestea, câinele se remarcă prin ritualuri în special în anul 2018, anul câinelui.

Inspirat de acest personaj din zodiacul chinez, meșterii din La Chaux-de-Fonds au creat scene pentru a aduce la viață un câine din Peking, în toată splendoarea sa. Cele două picturi miniaturale cu scene inspirate de natură sunt prezentate într-un set de aur roșu, cu diamante de 35 mm în diametru, și un aur roșu fără diamante cu diametrul de 39 mm. Prima este o sărbătoare a frumuseții feminine, care arată legendarul Pekingese juncându-se cu un fluture pe fundalul bujorilor – “Regina florilor” – într-o fuziune a stilurilor chinezești și occidentale. Iar cel de-al doilea descrie cu mândrie câinele prietenos într-un peisaj de pietre și plante inspirat de natură, asigurându-se că acest ceas poate sublinia o încheietură de sex feminin sau masculin cu o sofisticare egală.

Stilul Petite Heure Minute Relief Dog, care este de asemenea limitat la 28 de modele, conferă o estetică mai stilizată, jucând pe contrastele dintre culori și materiale. De exemplu, pentru discul de pe cadran, marca selectată din Mexica “Sonora Sunrise” este o varietate de cuprit, un mineral bogat în oxid de cupru. Nuanțele sale roșii se referă la norocul chinezesc, la nunți și la Festivalul de primăvară. Cu o finisare excepțională, prima versiune a lui Petite Heure Minute Relief Dog contrastează un caz de aur roșu cu gravură de aur galben, continuând cu un centru de onix, pe care sunt indecșii potriviți. Piesa de aur alb este impodobita cu un centru alb de margele din perle si imbogatita cu aceleasi reliefuri gravate. Această atenție la detalii se realizează până la greutatea oscilantă; chiar și acest element sărbătorește legenda asiatică pe un fundal de aur și cupriți.

Distincția absolută a acestor ceasuri unice provine din tehnologia utilizată, precizia și mecanismul. Acestea sunt lucrările unor designeri excepționali și sunt realizațe manual de meșteri care spun o poveste nouă cu fiecare lucrare de artă ceasornică realizată.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322