Jaquet Droz celebrează Anul Calului din zodiacul chinezesc

Jaquet Droz propune celor pasionaţi de astrologie şi mai ales de cultura Chinei, trei ceasuri dedicate acestui nou an din zodiacul chinezesc. Toate fac parte din colecţia Petite Heure Minute.

Cel mai mic dintre ele, cu diametrul de 39 mm şi carcasă din aur roz, are pictaţi pe cadran doi pur-sânge arabi, în galop. Cel mai mare, cu diametrul de 43 mm şi carcasă tot din aur roz, se prezintă cu un cadran negru pe care este grefat un mustang.

Ambele piese au acelaşi mecanism, calibrul 2653, cu întoarcere automată, pe al cărui rotor din aur alb este sculptat manual capul stilizat al unui cal. Bineînţeles, gravura este vizibilă prin capacul spate din cristal de safir.

Al treilea model din această serie dedicată anului calului va fi şi cel mai gustat de chinezi, datorită cadranului pe care este prezent un căluţ cabrat, pe Marele Zid Chinezesc, pictat manual.

Carcasa este tot din aur roz de 18k, diametrul este de 41 mm, iar calibrul 2653 lasă la vedere, pe rotorul spate din aur roz de 22k, Marele Zid Chinezesc sculptat manual. Mecanismul asigură o rezervă de putere de 68 de ore.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322