Jaeger-LeCoultre prezintă Master Ultra Thin Tourbillon Moon

Jaeger-LeCoultre își îmbogățește colecția Master Ultra Thin cu un nou model, care  unește un afișaj de fază lunară cu un tourbillon.

Colecția Master Ultra Thin a lui Jaeger-LeCoultre simbolizează filosofia brandului, aceea de a uni virtuozitatea tehnică cu frumusețea durabilă. În 2020,  această colecție este îmbogățită cu noul Master Ultra Thin Tourbillon Moon. Noul ceas combină două dintre cele mai prețuite complicații ale horologiei – o fază lunară și un tourbillon.

Master Ultra Thin Tourbillon Moon are o carcasă realizată din aur Le Grand Rose. Introdus anul acesta, noul aliaj de aur roz are o strălucire și o adâncime de culoare remarcabile și este extrem de rezistent la decolorare. Fidel codurilor clasice de design ale colecției Master Ultra Thin, carcasa este complet șlefuită, are praguri alungite și teșite și o ramă fină.

Cadranul alb completează căldura aurului roz și oferă un fundal care pune accentul pe afișajul fazei lunii și pe tourbillon. Pentru a augmenta rafinamentul ceasului, indicatorii Dauphine au preluat forma săgeții alungite a indicilor aurii  aplicați.

O examinare mai atentă dezvăluie diferite profiluri de index (formele sunt modificate în funcție de poziția lor pe cadran), precum și mai multe detalii cheie marcate cu roșu, care îmbunătățesc lizibilitatea și  adaugă o notă discretă de culoare.


Afișaje originale și interesante

Situată în jumătatea superioară a cadranului, complicația astronomică afișează în mod tradițional  fazele lunii din emisfera nordică – un cer albastru înstelat reprezintă fundalul  unui disc auriu șlefuit. Afișajul este înconjurat de un inel, ce are fazele lunare aplicate în emisfera sudică, în stânga și vârsta lunii în dreapta, fiecare fiind indicat de un arătător dublu.

Jumătatea inferioară a cadranului este dominată de turbillon. Un pod nou proiectat din aur roz asigură carcasa din titan a tourbillonului, care cântărește în jur de 0,3 grame cu componentele sale. Podul fin Tourbillon și diafragma largă maximizează transparența și lumina, atrăgând privirile direct prin mecanism.

Pe partea din spate, lungimea podului tourbillon  sporește și mai mult această transparență, în timp ce decorul său Côtes de Genève completează modelul razelor solare ale dungilor de pe placa principală.

Rotorul înfășurat realizat din aur roz, care prezintă logo-ul JL și o combinație de suprafețe șlefuite și micro-sablate, permite o vizualizare clară a mecanismului, cu finisaje fine suplimentare, inclusiv șuruburi albastre, granulație circulară și punți teșite.

Mecanismul

Pentru Master Ultra Thin Tourbillon Moon, inginerii Jaeger-LeCoultre au valorificat mecanismul 978, lansat în 2009, pentru a dezvolta noul Calibru 983, cu adăugarea fazei lunii și a complicației “jumping hour”.

Indicatorul triplu de fază lunară, care afișează vârsta lunii, precum și fazele sale în ambele emisfere, este, de asemenea, o complicație dezvoltată recent, fiind prezentată  anul trecut. Bătând la o frecvență de 28.800 vph (4 Hz), noul Calibru 983 oferă o rezervă de putere de 45 de ore.

La fel ca toate ceasurile Jaeger-LeCoultre, Master Ultra Thin Tourbillon Moon are o garanție de opt ani în plus față de certificarea de 1.000 de ore de control – unul dintre cele mai stricte protocoale de testare din industria ceasurilor.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322