Jaeger-LeCoultre prezintă ceasurile de referință ale brandului

Sound Maker ™ sărbătorește o moștenire muzicală distinsă, iar Jaeger-LeCoultre prezintă ceasuri de referință din colecția sa de patrimoniu.

Ceasurile cu sunete muzicale au o semnificație specială pentru Jaeger-LeCoultre. În ultimii 150 de ani au avut o prezență majoră în portofoliul de ceasuri realizate de producătorul elvețian.

De la producerea primului său ceas în 1870, Jaeger-LeCoultre a dezvoltat peste 200 de calibre de ceas. A stăpânit toate formele de mecanism cu sunet, de la calibre de alarmă relativ simple până la cele mai complexe dintre toate: clopotele grande sonnerie și Westminster. Dorința constantă de a îmbunătăți atât precizia cronometrării, cât și calitatea sunetului a dus la multiple brevete și nenumărate inovații. De asemenea, până la jumătatea secolului al XX-lea, a furnizat mecanisme sonore multora dintre cele mai prestigioase nume ale ceasornicăriei elvețiene.

De la cutii muzicale la ceasuri de buzunar


Înainte ca Antoine LeCoultre să se orienteze către horologie, el a inventat un nou tip de „tastatură” pentru cutiile muzicale mecanice. Variațiile acestui dispozitiv au devenit standard pentru aproape toate cutiile muzicale.

La începutul secolului al XX-lea, LeCoultre era unul dintre puținii ceasornicari care stăpânea mecanismele complicate ale ceasurilor. Pentru Minute Repeater Triple Complication, din 1910, LeCoultre Calibre 19 / 20IMCSQ a reunit un repetor de minute, un cronograf și un calendar perpetuu într-o carcasă clasică în stil vânător.

MEMOVOX

La mijlocul secolului al XX-lea, pe măsură ce oamenii căutau din ce în ce mai multe ceasuri cu funcții practice, Jaeger-LeCoultre s-a bazat pe măiestria sa în ceea ce privește mecanismele sonore și a dezvoltat ceasuri cu alarmă. Memovox (numele său, preluat din latină, înseamnă „vocea memoriei”) a rămas de 70 de ani referința în ceasurile cu alarmă. În 1950, brandul a introdus Calibru 489 în primul ceas Memovox. Designul a fost subevaluat în mod clasic: pe cadran, un indicator triunghiular pe un disc central mobil indica ora alarmei, iar cele două coroane – una pentru înfășurare și reglare a timpului și cealaltă pentru a seta alarma – au fost amplasate aproape de laturile carcasei.


În 1958, Jaeger-LeCoultre a introdus Memovox Calibre 814 în două noi variante. Luând în calcul oamenii de afaceri care călătoreau, Memovox International a încorporat un afișaj orar internațional pe discul interior al cadranului. Memovox Parking a fost concepută pentru a ajuta șoferii să evite amenzile pentru depășirea timpului pre-plătit pe parcometre. Aceștia erau atenționați printr-un zumzet la expirarea timpului acordat.


Prezentat în 1963 și actualizat în 1968 cu adăugarea unui afișaj de date (Cal. 825), Memovox Polaris a îmbunătățit și mai mult funcționalitatea de scufundare a ceasului cu alarmă. O ramă interioară rotativă oferă o indicație vizuală asupra timpului scurs din momentul scunfundării, iar un supercompresor și o carcasă cu trei straturi amplifică sunetul de alarmă când ceasul este scufundat, asigurând în același timp o rezistența la apă până la 200 de metri.

În 1970, Memovox Speedbeat a introdus Calibrul 916, primul dintr-o nouă generație de mecanisme automate cu frecvență mai mare. Creșterea frecvenței la 28.800 vph a făcut mecanismul mai stabil și, prin urmare, mai precis. Un nou sistem de înfășurare automată a introdus o greutate oscilantă care s-a rotit cu 360 de grade în jurul axei sale pentru a înfășura izvorul principal.

Realizat cu Calibru 918, Master Réveil a fost introdus în 1994. Cu acest ceas a luat viață sunetul distinctiv „clopot de școală”, care a rămas semnătura Memovox până în prezent. Master Réveil a fost, de asemenea, primul Memovox care a fost supus testului de 1.000 de ore, recunoscut ca fiind unul dintre cele mai stricte protocoale interne de control al calității din industria horologiei.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322