Jaeger-LeCoultre prezintă ceasurile de referință ale brandului

Sound Maker ™ sărbătorește o moștenire muzicală distinsă, iar Jaeger-LeCoultre prezintă ceasuri de referință din colecția sa de patrimoniu.

Ceasurile cu sunete muzicale au o semnificație specială pentru Jaeger-LeCoultre. În ultimii 150 de ani au avut o prezență majoră în portofoliul de ceasuri realizate de producătorul elvețian.

De la producerea primului său ceas în 1870, Jaeger-LeCoultre a dezvoltat peste 200 de calibre de ceas. A stăpânit toate formele de mecanism cu sunet, de la calibre de alarmă relativ simple până la cele mai complexe dintre toate: clopotele grande sonnerie și Westminster. Dorința constantă de a îmbunătăți atât precizia cronometrării, cât și calitatea sunetului a dus la multiple brevete și nenumărate inovații. De asemenea, până la jumătatea secolului al XX-lea, a furnizat mecanisme sonore multora dintre cele mai prestigioase nume ale ceasornicăriei elvețiene.

De la cutii muzicale la ceasuri de buzunar


Înainte ca Antoine LeCoultre să se orienteze către horologie, el a inventat un nou tip de „tastatură” pentru cutiile muzicale mecanice. Variațiile acestui dispozitiv au devenit standard pentru aproape toate cutiile muzicale.

La începutul secolului al XX-lea, LeCoultre era unul dintre puținii ceasornicari care stăpânea mecanismele complicate ale ceasurilor. Pentru Minute Repeater Triple Complication, din 1910, LeCoultre Calibre 19 / 20IMCSQ a reunit un repetor de minute, un cronograf și un calendar perpetuu într-o carcasă clasică în stil vânător.

MEMOVOX

La mijlocul secolului al XX-lea, pe măsură ce oamenii căutau din ce în ce mai multe ceasuri cu funcții practice, Jaeger-LeCoultre s-a bazat pe măiestria sa în ceea ce privește mecanismele sonore și a dezvoltat ceasuri cu alarmă. Memovox (numele său, preluat din latină, înseamnă „vocea memoriei”) a rămas de 70 de ani referința în ceasurile cu alarmă. În 1950, brandul a introdus Calibru 489 în primul ceas Memovox. Designul a fost subevaluat în mod clasic: pe cadran, un indicator triunghiular pe un disc central mobil indica ora alarmei, iar cele două coroane – una pentru înfășurare și reglare a timpului și cealaltă pentru a seta alarma – au fost amplasate aproape de laturile carcasei.


În 1958, Jaeger-LeCoultre a introdus Memovox Calibre 814 în două noi variante. Luând în calcul oamenii de afaceri care călătoreau, Memovox International a încorporat un afișaj orar internațional pe discul interior al cadranului. Memovox Parking a fost concepută pentru a ajuta șoferii să evite amenzile pentru depășirea timpului pre-plătit pe parcometre. Aceștia erau atenționați printr-un zumzet la expirarea timpului acordat.


Prezentat în 1963 și actualizat în 1968 cu adăugarea unui afișaj de date (Cal. 825), Memovox Polaris a îmbunătățit și mai mult funcționalitatea de scufundare a ceasului cu alarmă. O ramă interioară rotativă oferă o indicație vizuală asupra timpului scurs din momentul scunfundării, iar un supercompresor și o carcasă cu trei straturi amplifică sunetul de alarmă când ceasul este scufundat, asigurând în același timp o rezistența la apă până la 200 de metri.

În 1970, Memovox Speedbeat a introdus Calibrul 916, primul dintr-o nouă generație de mecanisme automate cu frecvență mai mare. Creșterea frecvenței la 28.800 vph a făcut mecanismul mai stabil și, prin urmare, mai precis. Un nou sistem de înfășurare automată a introdus o greutate oscilantă care s-a rotit cu 360 de grade în jurul axei sale pentru a înfășura izvorul principal.

Realizat cu Calibru 918, Master Réveil a fost introdus în 1994. Cu acest ceas a luat viață sunetul distinctiv „clopot de școală”, care a rămas semnătura Memovox până în prezent. Master Réveil a fost, de asemenea, primul Memovox care a fost supus testului de 1.000 de ore, recunoscut ca fiind unul dintre cele mai stricte protocoale interne de control al calității din industria horologiei.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.