Jaeger-LeCoultre, Memovox, Jaeger-LeCoultre Master Control Memovox Timer

Jaeger-LeCoultre a prezentat un Memovox cu totul special

Celebra casă Jaeger-LeCoultre a prezentat un nou Memovox la 70 de ani după ce acest model a devenit un pionier al ceaurilor mecanice cu alarmă.

Jaeger-LeCoultre, Memovox, Jaeger-LeCoultre Master Control Memovox Timer

În 1950 maeștri ceasornicari ai casei Jaeger-LeCoultre uimeau lumea cu un ceas mecanic cu alarmă denumit Memovox. De atunci, elvețienii au actualizat de mai multe ori calibrul ceasului plasându-l chiar și într-o carcasă a colecției Polaris. În 2020, la 70 de ani de la prima apariție, inovația a fost dusă chiar mai departe dând naștere noului Master Control Memovox Timer.

Așa cum o arată și numele, noua piesă se adaugă colecției Master Control ocupându-și locul alături de spectaculosul Chronograph Calendar. Inspirat din primele ceasuri Memovox, dar cu o seerie lungă de îmbunătățiri, noul ceas are un cadran îmbină albastrul cu albul și argintiul și un diametru al carcasei de 40 mm.

Pentru cunoscători, supriza apare abia după ce piesa este rotită pentru a dezvălui capacul din spate. În locul acestuia apare de această dată o fereastră prin care poate fi observat întregul mecanism. Spectaculoasă la prima vedere, această noutate uimește mai ales pentru că, în general, ceasurile mecanice cu alarmă au nevoie de o carcasă solidă din metal pentru ca sunetul să poată fi generat suficient de puternic. Ei bine, în cazul noului Jaeger-LeCoultre Master Control Memovox Timer, utilizatorul poate vedea cu prorpii ochi cum „gongul” este lovit cu ciocanul minuscul pentru a produce sunete.

Pentru a face posibilă această inovație, ceasornicarii au reproiectat întreg calibrul atașând gongul pe o latură a acestuia în loc să îl poziționeze pe spate.

O altă noutate majoră pe care o aduce Calibrul 956 este posibilitatea de a fixa alarma în baza unui număr de ore prestabilit. Mai exact, ceasul poate fi programat să sune după două, trei sau opt ore. Desigur, rămâne valabilă și fizarea alarmei la orice oră de pe cadran își dorește utilizatorul.

Tipic Jaeger-LeCoultre, mecanismul este la fel de interesant vizual, pe cât de impresionant din punct de vedere tehnic. Noul rotor lucrat în aur de 18k este conceput pentru a permite o vizualizare neobstrucționată a mecanismului alarmei. La fel ca toate piesele din familia Master Control, noul ceas îndeplinește toate criteriile necesare de certificare. Rezerva de putere disponibilă este de 45 de ore.

Limitat la 250 de unități, Jaeger-LeCoultre Master Control Memovox Timer este lansat în această vară alături alături de o variantă simplificată, fără Timer. În timp ce ediției limitate costă 13.700 de euro, varianta simplificată are un preț de 10.100 de euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322