iwc racing

IWC Schaffhausen prezintă un Big Pilot inspirat din lumea curselor

IWC Racing sau, pe numele său complet, IWC Schaffhausen Big Pilot Watch Constant-Force Tourbillon Edition (Ref. IW590501) este un nou ceas în ediție limitată inspirat din lumea curselor.

Acest ceas unic combină complexul turbillon IWC cu forță constantă, cu o carcasă Ceratanium® negru mat și designul iconic Big Pilot.

iw590501 back

Carcasa de 46,2 milimetri, coroana conică izbitoare și catarama sunt realizate din Ceratanium®. Acest material dezvoltat de IWC este ușor și robust ca titanul, dar și la fel de dur și rezistent la zgârieturi ca ceramica. În timpul primului pas al procesului de fabricație, componentele sunt prelucrate cu precizie maximă dintr-un aliaj de titan proprietar. Ulterior, acestea sunt arse la temperaturi foarte ridicate într-un cuptor. În timpul acestui proces de furnizare are loc o transformare de fază, iar suprafața materialului își asumă proprietăți similare cu cele ale ceramicii.

iw590501 close up

Ceasul este alimentat de „motorul” 94800 fabricat de IWC, una dintre cele mai complicate mișcări mecanice proiectate vreodată în Schaffhausen. Mecanismul brevetat de forță constantă decuplează evacuarea din fluxul direct de putere prin trenul roții și transmite impulsuri de energie chiar uniforme către roata de evacuare. Împreună cu tourbillonul, care compensează influențele negative ale gravitației asupra sistemului oscilant, acest lucru asigură o rată extrem de precisă. Plăcile și podurile sunt complet înnegrite, fiind supuse unui proces elaborat de placare cu rodiu pentru a se potrivi cu culoarea carcasei.

iw590501 front
Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322