IWC salută “Le Petit Prince”

Cele două piese ediţie limitată comemorează atât succesul cărţii, vândută în circa 150 milioane de exemplare în lumea întreagă, dar şi spiritul liber, de aventurier şi pionier al aviaţiei, care l-a caracterizat pe Antoine de Saint-Exupery.

Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Edition “Le Petit Prince” este realizat din aur roşu, de 18k şi este limitat la 270 de exemplare. Afişează motive inspirate din opera autorului francez şi vine cu un calibru 51613, cu întoarcere automată şi o rezervă de timp de 7 zile, în condiţiile în care susţine o serie de complicaţii clasice: calendar perpetuu, data, zi şi luna, dar şi o afişare clasică a fazelor lunii. Inscripţia “Le Petit Prince” este prezentă pe rotorul mecanismului.
Ceasul se vinde împreună cu o reproducere a ediţiei iniţiale, în limba engleza, a nuvelei “The Little Prince”, dar şi cu o copie printată a manuscrisului original, în limba franceză. Pilot’s Watch Mark XVII Edition” Le Petit Prince” este a doua ediţie limitată (1.000 exemplare) şi se prezintă cu câteva modificări aparte. Secundarul are la bază o minusculă stea, cu trimitere la steaua de pe care micul prinţ a venit să exploreze Pamântul, iar pe spate are grevată imaginea baiatului, pe un asteroid, cu eşarfa fluturând.

Din punct de vedere tehnic, ceasul vine cu un calibru 30110, cu întoarcere automată şi o rezervă de timp de 42 de ore. Carcasa este din oţel inoxidabil, ceasul oferind o rezistenţă la apă de 6 bar. Unicat “Le Petit Prince”, vândut la licitaţie IWC a creat o piesă unicat pe baza ediţiei speciale Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Edition “Le Petit Prince”, care a fost vândută la licitaţie de casa Sotheby, în Geneva. Banii au fost donaţi către Antoine de Saint-Exupery Youth Foundation care va finanţa construcţia unei şcoli în Cambodgia. Carcasa acestui unicat este din platină, pe rotor fiind prezent un medalion din aur cu imaginea Micului Prinţ.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322