IWC Portugieser Yacht Club Moon and Tide

IWC Portugieser Yacht Club, vedeta din Schaffhausen prezentată la Watches & Wonders

IWC Schaffhausen a prezentat la ediția din acest an a Watches & Wonders o nouă colecție Portugieser care include primele modele din seria dedicată sporturilor nautice, Yacht Club.

IWC Portugieser Yacht Club Moon and Tide

Noua familie de ceasuri Portugieser Yach Club include trei modele cronograf, dar și un Yacht Club Moon and Tide, acesta din urmă fiind primul ceas IWC cu indicator pentru maree. De altfel Moon and Tide este cea mai intrigantă piesă a noii familii Yach Club și singura cu carcasă din aur roz.

Având diametrul de 44,5 mm și grosimea de 14,4 mm, carcasa Yacht Club Moon and Tide ascunde sub cadranul albastru marin Calibrul 82835 competat cu o funcție de măsurare a mareelor. Dezvoltată special pentru pasionații de iahting, această funcție este prezentată printr-un subcadran vizibil în dreptul orei 6 pe care este prezentat timpul până la următoarea creștere sau scădere a adâncimii apei. Totodată, la ora 12 se află un alt subcadran care indică fazele lunii tot cu scopul de a indica navigatorilor când se vor manifesta mareele.

Funcționarea Calibrului 82835 este vizibilă grație zonei transparente de pe spatele carcasei. Acest mecanism automat, dotat cu multe componente ceramice, asigură o rezervă de putere de 68 de ore.

Spre deosebire de Yacht Club Moon and Tide, cele trei ceasuri cronograf sunt animate de Calibrul 89361 și au carcase din oțel inoxidabil și brățări din același material. Cronometrul „flyback” este încorporat într-un subcadran aflat în dreptul orei 12. Diferența dintre ele este făcută de culorile cadranelor și ale indecșilor.

Prețurile pentru piesele din familia IWC Portugieser Yach Club încep de la 12.000 de euro pentru variantele cronograf cu carcase din oțel inoxidabil și urcă până la 33.100 de euro pentru Yacht Club Moon and Tide.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322