Intră Franck, iese Jaeger

Cum să încorporezi toate complicaţiile cunoscute într-un singur ceas de mână? La o astfel de întrebare au încercat să răspundă ceasornicarii Franck Muller, brandul care şi-a trecut de mai multe ori în portofoliu titlul de cel mai complicat ceas produs.

Mecanismul Aeternitas a fost folosit ca bază a calibrului Mega 4, apogeul artei orologere. FRANCK MULLER Aeternitas Mega 4 le are pe toate. De la tourbillon la complicaţii sonore, de la cronograful mono-pussoir split seconds la fazele lunii, de la ecuaţia timpului la calendar perpetuu complet.

Bijuteria ceasornicăriei îşi face treaba. Cele 1.483 de componente calculează împreună, în fiecare secundă, mulţimea de funcţii ale ceasului. Atât de multe încât cadranul este aproape imposibil de citit din cauza aglomerării de indicatoare, scale şi subcadrane. Şi totuşi, lizibilitatea dificilă este una dintre ultimele probleme atunci când se vorbeşte de exemplarul FM. Preţul se ridică la 2,7 milioane de dolari!

Modelul Franck Muller l-a scos din cursă pe Hybris Mechanica Grande Sonnerie, ceasul cel mai complicat produs de Jaeger LeCoultre, dar care pune în funcţiune doar 25 de complicaţii.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322