Inginerie impresionantă – Urwerk UR-CC1

În loc de limbi indicatoare, noul UR-CC1 foloseşte cilindri cu funcţie retrogradă, unul săritor pentru ore şi cel de-al doilea pentru minute. Ceasul a fost dezvoltat în urma a trei ani de cercetare şi proiectare, în care specialiştii casei de orologerie au încercat să potrivească componentele mecanismului inovator astfel încât să funcţioneze cu precizia unui calibru obişnuit.

 

 

O camă verticală triplă asigură mişcarea cilindrului de minute printr-un sistem în trei paşi. Roata confecţionată din beriliu placat cu bronz are pe marginea rotundă trei proeminenţe triunghiulare. Pe măsură ce piesa se roteşte, mişcă în sus şi în jos un braţ pivotant care, la rândul său, incrementează cu o unitate cilindrul de minute al mecanismului.

 

 

De la 0 la 60 de minute cilindrul minutar efectuează o mişcare de rotaţie de 300 de grade. Odată ajuns în dreptul gradaţiei de 60 de minute revine instantaneu (o zecime de secundă) în poziţia sa iniţială datorită arcului prins de braţul pivotant. Mişcarea declanşează şi deplasarea cilindrului de ore care sare cu o poziţie.

 

 

O atenţie deosebită a fost acordată braţului care asigură legătura dintre camă şi cilindru. Construit din silicon, pivotul are o structură „fagure de miere” pentru a cântări cât mai puţin, fără a-şi din pierde rezistenţă sau duritate.

În partea de sus a cadranului, Urwerk UR-CC1 afişează secundele. Ca o noutate absolută, mecanismu reuşeşte să facă acest lucru în două moduri – analog, prin mişcarea unui indicator pe o scală, dar şi digital.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322