Inginer orologer Ernst Benz

Începutul poveştii brandului Ernst Benz se confundă cu vremea în care inginerul aviatic era extrem de preocupat de precizia şi calitatea instrumentelor pe care le avea la bordul planoarelor pe care le pilota. Primul cronograf dezvoltat în anii ‘60 de Benz era inspirat din designul şi soluţiile tehnice ale instrumentelor de măsură folosite în cel de-al Doilea Război Mondial. Inventatorul elveţian îmbunătăţise mult fineţea ceasornicului, iar în scurt timp instrumentele se aflau în dotarea avioanelor din întreaga Europă. Acum Ernst Benz este o marcă ce încearcă să-şi creeze un nume mai solid în piaţa complicată a orologeriei.

Cea mai recentă colecţie a producătorului elveţian păstrează aerul vintage al creaţiilor de la mijlocul secolului trecut. Leonid Khankin, directorul creativ al mărcii a ales perioada anilor ’60-’70 tocmai pentru a sedimenta mai bine trecutul brandului în conştiinţa noilor clienţi.

Ceasurile prezintă toate caracteristicile modelelor aviatice: cadrane de dimensiuni mari, numerale vizibile colorate în alb şi portocaliu şi tratate superluminova. Carcasele din oţel inoxidabil primesc o finisare din PVD, iar cristalul safir este tratat anti-reflex.

Preţurile încep de la aproximativ 3500 de euro şi pot urca până la 4000 de euro.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322