Ingenieur-ul care “stă” la poze

 

David de Rotschild poartă la mână un IWC. Nu numai la bordul ambarcaţiunii sale de plastic din proiectul Plastiki ci şi în cadrul interviurilor date presei. Ţine ceasul la vedere pentru că orologeria a contribuit cu o sumă importantă la expediţia pe care o conduce. E un lucru normal, având în vedere că vorbim de o sponsorizare. Şi totuşi, Ingenieur-ul albastru al temerarului nu funcţionează! Altfel nu ne putem explica cum în toate pozele, modelul IWC apare fixat la aceeaşi oră. Dintr-o fericită „întâmplare” pare să se fi blocat în poziţia considerată optimă în fotografiile de prezentare pentru ceasuri – 10.09 (şi 35 de secunde).

 

 

O întreagă sesiune fotografică s-a petrecut la aceeaşi oră. Timpul a stat în loc până când David de Rothschild a bifat toate imaginile, cu IWC Ingenieur pozând perfect în faţa aparatului. A se remarca grija cu care producătorul de ceasuri a prevăzut prezentarea ceasului la mâna ambasadorului. Nu mai rămâne decât să ne întrebăm cum arată contractul dintre cei doi parteneri. Există oare un paragraf care să specifice exact ora la care trebuie potrivit ceasul înainte de fiecare şedinţă foto? Un inventar al posturilor potrivite şi luminii care trebuie să pice pe cristalul safir? Un lucru e cert, IWC ştie să se folosească de orice pârghie pentru a se promova. Niciun parteneriat nu rămâne nevalorificat!

 

 

Temerarul a primit oferta în 2008, pe vremea când „Adventure Ecology” şi expediţia Plastiki existau doar sub stadiul de proiect. Aventura programată pentru vara lui 2009 presupune traversarea Pacificului, din San Francisco către Sydney la bordul unui catamaran construit din sticle de plastic. Britanicul vrea să traga astfel alături de echipajul format din oameni de ştiinţă şi experţi în navigare un semnal de alarmă asupra poluării scăpate de sub control.
www.adventureecology.com

 

Imaginile au fost luate din versiunea tipărită a revistei germane MyLife.

 

Ce părere aveţi despre acest articol? Daţi-i o notă şi lăsaţi un comentariu mai jos.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322