În premieră: Anywhere

Cea de-a doua creație Krayon, Anywhere, indică lungimea zilei și ora la care soarele răsare sau apune. Krayon dezvăluie o nouă interpretare a complicației sale caracteristice, cu gradul de finisare a indicatorului, așteptată în lumea Înaltei Orologerii. Anywhere definește un spațiu geografic și temporal personalizat. Krayon cu acest ceas se adaptează dorințelor și secretelor profund intime ale purtătorului său.

O complicație inegalabilă

Ceasurile cu timp universal sau cu indicații astronomice impun orașe specifice, alese prin convenții arbitrare adânc înrădăcinate în obiceiurile orologerilor. Anywhere este la celălalt capăt, susținând viziunea unică, aspirațiile și visele purtătorului său. Este progresul logic, o „hipercomplicație” capabilă să indice ora apusului și a răsăritului oriunde în lume – a fost distins cu Premiul inovației la Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) în 2018.

Anywhere prezintă orele și minutele cu indicatoare dedicate, așezate în centrul unui cadran care pare suspendat pe o suprafață generoasă în centrul ceasului. Este înconjurat de o zonă inelară pe care circulă un soare mic în mișcare perpetuă, ceea ce indică timpul pentru 24 de ore. Zona inelară are două sectoare: zi (albastru deschis) și noapte (albastru închis). Lungimile respective ale sectoarelor se schimbă în mod constant, indicând prin poziția lor orele de răsărit și de apus care pot fi citite din inelul indicator.

Aceste perioade sunt strâns legate de latitudine. Poziția Nord-Sud determină lungimea zilei, care este egală cu noaptea la Ecuator și se extinde treptat spre noaptea albă din apropierea Cercului Arctic. Pentru a integra acest factor geografic, Krayon a conceput un sistem mecanic de poziționare bazat pe paliere și juguri, mai degrabă decât pe o camă fixă, complexă și nu foarte eficientă din punct de vedere al costurilor. La cererea clientului, un ceasornicar Krayon va face o ajustare simplă a mecanismului, de câte ori doriți.

Poziția relativă a celor două discuri de safir este determinată nu numai de poziția de referință, ci și de calendar. Pentru a face acest lucru, Krayon Anywhere indică data și luna cu un contor de mână pozitiont în dreptul orei 6. Este un calendar simplu, pentru care fiecare lună durează 31 de zile. Necesită doar cinci ajustări anuale rapide și directe, care pot fi realizate direct cu coroana și în ambele direcții.

Simplitate certă

Un concept propriu, plin de semnificații și detalii estetice, designul oriunde al lui Krayon este implicit legat de natura funcționalității sale.

Krayon Anywhere este un ideal de frumusețe, o uniune de eleganță pură, lizibilitate și rafinament tehnic într-un impresionant 432 de componente. Al doilea opus dintr-o familie de „hipercomplicații” neobișnuite, Anywhere este pasul următor natural de după Everywhere și, în același timp, opusul său. Aparent mai simplu, nu numai prin aspectul său, ci și în utilizarea sa, mai echilibrat. Anywhere înseamnă libertate. La urma urmei, niciun loc nu este mai important decât locul în care te afli acum, unde îți stârnesc ochii și gândurile, unde îți duce amintirea sau inima.

Anywhere este disponibil în două versiuni: una în aur alb, cu albastru culoarea dominantă; celălalt în aur roz de 18K, cu tonul dominant alb cremos. Forma elegantă a carcasei cu diametrul de 39 mm este evidențiată de o flanșă de-a lungul părții inferioare și a capacului posterior. Golul astfel creat subliniază în continuare cât de subțire este carcasa. Cu o grosime de doar 9 mm, Krayon’s Anywhere este de purtat. Muchiile ornamentale de pe baghetele aplicate, plonjate subtil, accentuează și mai mult subțirimea lor.

Estetică marcantă

În ambele versiuni, cadranul arată același motiv ca pe Everywhere, rezultatul unei căutări ample a unei estetici, iar acesta fapt are ecou pe fața coroanei. Ceea ce vedeți este o sferă cu paralele și meridiane, longitudini și latitudini imaginare, un simbol potrivit pentru atingerea globală a complicațiilor Casei Krayon. Punctul de dispariție este centrat pe data de la ora 6. Acest pol simbolic este compus din două zone de azur. Indecșii de oră sunt aplicații distinctive, în formă de piramidă, cu o bază triunghiulară, identică, în forma literei Y în identitatea lui Krayon.

O grijă extremă a fost acordată discurilor de zi și de noapte. Cele două inele sunt tăiate din safir. Una este pictată manual în albastru închis, cealaltă în albastru deschis. Pe primele stele, Super-Luminova ™ iese în evidență în firmament. În sus, soarele își urmează cursul. Fiecare dintre razele sale este unică, finisată cu atenție într-un proces subtil de tehnică de fațetare a diamantului, destul de complexă din punct de vedere tehnic. Dincolo de discuri, inelul  indicator teșit, fix, coordonat în culori servește ca o scară de 24 de ore.

Anywhere – vis împlinit

Calibrul Anywhere a fost conceput și construit meticulos de Rémi Maillat, ceasornicar și fondator al Casei Krayon. Este un mecanism nou, dedicat și proiectat pentru Anywhere, oferind o rezervă de putere de 86 de ore. Cu o anumită grosime pentru a găzdui atât discuri de zi cât și de noapte, este foarte subțire, având în vedere complexitatea sa: la doar 5 mm, permite o grosime a carcasei de doar 9 mm.

Mecanismul de reglare a discurilor de zi și de noapte este amplasat la ora 6. Setând imediat mecanismul în afară de toate celelalte, arată complexitatea platourilor și a jugurilor, cu un sistem de șuruburi distinctiv în centru. De o parte și de alta, două șuruburi discrete facilitează reglarea de către expertul ceasornicar.

Este un calibru pentru ceasuri de mână, conceput în tradiția mecanismelor clasice. Butoiul său este cuplat clichet elegant. Toate perforațiile sunt reduse. Forma punților este împodobită în particular, realizată din linii solide și fine, o pânză primitoare pentru arta teșirii manuale. Numeroasele muchii lucrate manual în interior și exterior stabilesc Anywhere la paritate cu cele mai fine execuții contemporane.

Detalii tehnice:

Mecanism: Cal. C030

• Diametru: 35,40 mm

• Grosime: 5,00 mm

Funcţii

• Ore și minute

• Ora de răsărit și de apus

• Afișaj de 24 de ore

• Calendar simplu

• Luna

Specificații

• Rezerva de putere –  86 ore

• Frecvența 3 Hz

• Înfășurare manuală, cu oprire

• 55 de rubine

• 432 componente

Cadrane

• Ore și minute în centru

• Ora de răsărit și apus de soare pe discurile periferice

• Data la ora 6

Ceas: Anywhere

• Diametru 39 mm

• Grosime 9,5 mm

Versiuni:

Ref. C030-10 – Aur alb

• din aur alb

• Cadran albastru și argintiu

• Curea din piele aligator negru

• Catarama și știft din aur alb

Ref. C030-20 – Aur roz

• Carcasă din aur roz

• Cadran alb cremos cu două tonuri

• Curea din piele de aligator maro

• Cataramă și știft din aur roz

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322