circular1 id geneve

ID Geneve prezinta Circular1 – bazat pe economia circulara

Lumea intreaga se indreapta inspre noi tendinte de consum, iar antreprenorii cu viziune au inteles acest lucru si au inceput sa actioneze. ID Geneve este un exemplu perfect pentru acest scenariu, dupa ce a anuntat lansarea Circular1 – ceasul care ataca hegemonia “Swiss made”.

E probabil sa nu fi auzit pana acum de ID Geneve, insa acest lucruu nu este imputabil nimanui. Compania de-abia ce a fost fondata. Vine, insa, cu o propunere curajoasa care a reusit sa stranga in jurul sau mult entuziasm: primul ceas bazat integral pe economia circulara. Astfel, spune producatorul, amprenta de carbon este mentinuta la un minimum absolut.

Conform informatiilor remise Temporis.ro, ID Geneve incearca o abordare complet noua, una care trece de limitarile impuse de branduirea “Swiss made”.

Primul lor cea, Circular1, foloseste otel care provine din surplusul produs de companiile care produc, la randul lor, alte ceasuri. In loc sa se iroseasca, metalul acesta este remodelat si reintrodus in circuitul economic. Marca pluseaza, insa, si ne anunta ca tot otelul pe care-l prelucreaza provine din renumita regiune Jura. Acesta este preluat si topit la numai 200 de km distanta pentru a primi o noua intrebuintare sub o alta forma.

Carcasa ceasurilor produse de catre ID Geneve poarta, culmea, inscriptia 4441. Aceasta marcheaza utilizarea celui mai bun otel posibil. Suplimentar, compania numeste acest otel “aur de Jura” si arata ca nu a mai fost niciodata folosit in producerea de ceasuri pana acum.

“Trecand peste standardele pe care le impune eticheta <>, ceasurile noastre sunt facute in Elvetia cu accentul pus pe transparenta. Toti furnizorii nostri sunt cunoscuti, iar criteriul cel mai important pentru colaborarea cu noi le-a reprezentat ruta cea mai scurta posibila. Asa am vrut sa ajungem la o amprenta de carbon cat mai mica si la un pret al componentelor cat mai corect”.

Designul ales pentru Circular1 nu este intamplator simplu. El marcheaza trecerea de la complicatii incredibile pe care le-am marturisit de-a lungul timpului la o uniformitate ce transpune in viata noastra de zi cu zi grija pentru mediu.

Chiar si indicatoarele ceasului sunt reconditionate sau realizate de la zero din materiale reciclate.

Circular1 – o noua incursiune

“Noi incepem acum o noua aventura. Suntem pasionati de realizarea de ceasuri si sustenabilitate, asadar suntem o echipa mica cu aspiratii mari. Vrem sa le propunem celor interesati de accesorii avangardiste oportunitatea de a alege un ceas realizat cu maiestrie, dar care nu uita deloc de misiunea responsabilitatii individuale fata de mediu”, mai spun reprezentantii firmei in comunicatul de presa.

Dar ideea includerii economiei circulare in realizare de accesorii care masoara timpul cu eleganta nu se opreste aici. Chiar si bratarile sunt produse din compost vegetal. Ele ajung sa formeze un material care nu include deloc plastic sau aditivi chimici. O a doua varianta este disponibila pentru cei interesati sub forma de bratara realizata din coji de struguri, coji care sunt preluate in urma exploatarii de catre producatorii de vinuri.

Designul lui Circular1 respecta principiul “queue d`aronde”, o forma tipica folosita pentru majoritatea incheieturilor industriale. De altfel, forma sa este si putin bruta, masculinizata inspre extrem, semn ca lumea va avea de acum de infruntat schimbare clare la capitolul consum. Trecem intr-o noua etapa, iar ID Geneve se pregateste pentru valul de entuziasm pe care il va genera acest trend aflat in completa ascensiune.

Compania a anuntat ca vor fi produse doar 300 de exemplare in prima faza si acestea vor fi comercializate prin intermediul unei platforme elvetiene de strangere de fonduri pentru afaceri noi.

Circular1 – pret si dimensiuni

Circular1 are un diametru de 41 de mm, o grosime de 9,65 mm, este rezistent la apa pana la 50 metri adancime si, asa cum este corect, foloseste safir pentru protejarea cadranului si a mecanismului.

In magazine va fi disponibil pentru 3.500 CHF, in timp ce pentru cei care au contribuit la lansarea companiei se va aplica un discount generos de pana la aproape 2000 de CHF.

Circular1 poate fi deja cumparat, acesta lansandu-se oficial pe 1 decembrie 2020.

Economia circulara este un model de productie si consum care implica partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea si reciclarea materialelor si produselor existente cat mai mult posibil. In acest fel, ciclul de viata al produselor este extins.

In practica, aceasta implica reducerea la minimum a deseurilor. Cand un produs ajunge la sfarsitul duratei sale de viata, materialele din care este facut sunt pastrate in cadrul economiei de cate ori este posibil. Acestea pot fi folosite din nou si din nou, creand astfel o valoare suplimentara.

Economia circulara se abate de la modelul economic traditional, liniar, care se bazeaza pe un model de ia-fa-consuma-arunca. Acest model se bazeaza pe cantitati mari de materiale si energie ieftine, usor accesibile.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322