Hublot ţinteşte sus – mecanismul propriu Unico

Asamblat din 330 de componente a căror funcţiune dezvoltă o capacitate de mai mult de 70 de ore de mers, UNICO este un calibru cu cronograf flyback dezvoltat în întregime de departamentul R&D (Research and Development – Cercetare şi Dezvoltare). A fost prezentat de către acelaşi Jean Claude Biver, neobositul preşedinte al orologeriei, în cadrul inaugurării unei noi clădiri a producătorului în Nyon, Elveţia.

Calibrul HUB1240 este considerat la momentul actual un prototip funcţional, dar orologeria îşi asigură publicul ca va fi gata până în momentul următorului Baselworld. Unico a fost proiectat pentru a intra în carcasa modelelor King power, intrate în producţie mai devreme anul acesta. Planul presupune producerea a 2000 de exemplare în 2010 şi aproximativ 20.000 pe termen mediu.

Pe lângă timp, noul Unico va avea două totalizatoare de 60 de secunde, respectiv 60 de minute pentru cronograf precum şi o fereastră de dată în dreptul orei 9. În componenţa sa vor intra 36 de rubine, iar dimensiunile vor depăşi cu puţin 30 mm în diametru şi 8 în grosime. Se remarcă eşapamentul, construit din silicon, un material din ce în ce mai folosit în orologerie pentru greutatea redusă şi rezistenţa impresionabilă.

Sursa: Blog Perpetuelle

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322