unnamed 1 1

Hublot iese din tipare la LVMH Watch Week 2024

Cu ocazia prestigiosului eveniment LVMH Watch Week, găzduit anul acesta de însoritul Miami, Hublot a adus în atenția publicului o serie de creații remarcabile, pe care vă invităm să le descoperim în cele ce urmează.

Hublot MP-10 Tourbillon Weight Energy System Titanium

Fără doar și poate, vedeta acestei manifestări orologiere pe tărâm american a fost noul membru al dinastiei Hublot MP, o colecție specială și foarte exclusivistă, creată în 2011, prin care manufactura elvețiană vrea să-și demonstreze potențialul în ceea ce privește ceasurile complicate.

Cel mai nou orologiu al colecției, Hublot MP-10 Tourbillon Weight Energy System Titanium, se remarcă atât prin complexitatea sa remarcabilă, cât și prin exclusivitatea sa, acesta urmând a face parte dintr-o serie limitată la doar 50 de piese. Folosind ca inspirație celebrul Hublot MP-05 LaFerrari, o altă creație remarcabilă care se vinde în prezent pe piața ceasurilor uzate cu sume ce pornesc de la 200.000 de euro, noul Hublot MP-10 Tourbillon Weight Energy System Titanium folosește o manieră similară de indicare a scurgerii timpului, printr-o afișare în stil digital, cu discuri rotitoare, aflate în partea superioară a carcasei din titan cu formă extrem de neconvențională și finisaje excepționale.

Hublot

În partea de jos a cadranului, descoperim cușca tourbillon-ului, dispusă la un unghi de 35 de grade față de planul vertical, funcționând concomitent ca suport pentru o eleganta indicație small seconds. Ultimele inovații aduse de divizia Hublot MP sunt puse în mișcare de calibrul HUB9013, un mecanism compus dintr-un impresionant număr de 592 de piese, a cărui elaborare a necesitat un efort remarcabil de cercetare și dezvoltare desfășurat pe parcursul a nu mai puțin de 5 ani.

Datorită arhitecturii tridimensionale a mecanismului, s-a impus utilizarea unor oscilatoare glisante, care, prin mișcarea lor oscilantă sus-jos, alimentează cu energie calibrul, asigurând o rezervă de funcționare de până la 48 de ore. Ceasul poate fi, la necesitate, încărcat manual prin intermediul coroanei plasate la ora 12. Prețul unei astfel de capodopere? 275.000 de euro.

Hublot Big Bang Unico Saxem Green

Hublot Big Bang Unico Saxem Green este o altă inovație prezentată în cadrul evenimentului LVMH Watch Week 2024, care readuce în prim plan materialul SAXEM, dezvoltat intern de Hublot și introdus pe piață în 2019. Acest material remarcabil combină oxidul de aluminiu, componenta principală a safirului, cu metale rare, oferind un aspect distinct și o rezistență extrem de solidă și robustă. Într-o elegantă nuanță de verde ficus, foarte apreciată în prezent în industria ceasurilor de lux, noul Big Bang Unico Saxem Green va fi disponibil într-o serie limitată de doar 100 de exemplare, fiecare având un preț de 121.000 de euro.

Hublot
Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322