Hipnoza quartz – Tx400

Transcris într-un registru mecanic, calendarul perpetuu integrat de Tx în colecţia 400 ar fi bubuit preţul ceasului la câteva mii sau poate zeci de mii de euro, în funcţie de compania producătoare. Aşa, „weekly perpetual calendar” rămâne un model interesant şi, mai ales, accesibil.

 

 

 

Pe cadranul lui Tx 400 au loc 4 indicatoare. Cele convenţionale indică ora, minutele şi secundele, în timp ce al patrulea stă nemişcat în partea de jos a cadranului, deasupra unei fante calendaristice. În momentul apăsării butonului poziţionat în dreptul orei 1, limba portocalie se mişcă în dreptul datei şi respectiv zilei pentru ca apoi să revină în poziţia iniţială. Discul de dată se mişcă pentru a se potrivi cu ziua, complicaţia fiind reglată să funcţioneze fără reprogramare până la 100 de ani. Pentru indicarea lunii anului, butonul trebuie apăsat pentru cinci secunde.

 

 

Ceasul se remarcă şi la capitolul finisaje. Cadranul dispune de mai multe porţiuni prelucrate cu diferite tipuri de guiloşaje, şi indecşii metalici aplicaţi pe bezelul interior. Carcasa măsoară 46mm şi este disponibilă în varianta simplă, argintie, dar şi acoperită de un înveliş auriu, cu diferite combinaţii coloristice ale cadranului.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322