Heuer Monaco – cel mai scump ceas Heuer vândut vreodată

Heuer Monaco, deținut de McQueen, a fost vândut la licitația New York Watch Auction organizată de Phillips în asociere cu Bacs & Russo și a devenit cel mai scump ceas de mână Heuer vândut vreodată.

Ultimul exemplar al modelului Heuer Monaco purtat de Steve McQueen în timp ce filma pelicula de curse Le Mans (1971) a obținut un preț record de 2.208.000 de dolari la licitația Phillips RACING PULSE din New York City. Acesta este cel mai important ceas de mână Heuer din toate timpurile și unul dintre cele mai celebre ceasuri din secolul al XX-lea.

Heuer Monaco, poziționat la lotul 20, a fost una dintre vedetele licitației, transmisă live din New York, bucurându-se de o participare online record. Licitația pentru ceasul, inițial listat ca „estimare la cerere”, a fost deschisă cu o ofertă de 200.000 de dolari. După 7 minute de licitație acerbă, ceasul a fost vândut unui ofertant online pentru 1.800.000 de dolari, înainte de prima cumpărătorului, marcând un nou record pentru un Heuer la licitație. Pasionații de ceasuri din întreaga lume au urmărit acest moment istoric online și prin telefon.

Frédéric Arnault, CEO TAG Heuer, a declarat: „ Heuer Monaco nu a devenit doar unul dintre cele mai recunoscute și celebre ceasuri din secolul trecut, ci, împreună cu Steve McQueen, a modelat pentru totdeauna cultura TAG Heuer. Am fost uimiți de entuziasmul din cadrul comunității orologiere pentru această licitație, iar rezultatul record este o dovadă a importanței istorice și a moștenirii continue a acestui ceas Heuer. ”

„A fost o onoare extraordinară să mi se încredințeze vânzarea acestui Heuer Monaco în numele domnului Alltounian. După ce am observat un interes extraordinar de la colecționari și entuziaști din întreaga lume, suntem încântați de acest record mondial. Acest ceas istoric va fi întotdeauna asociat cu strălucirea și fiorul curselor auto și poate fi cu siguranță considerat unul dintre cele mai importante ceasuri de mână Heuer din toate timpurile”, a declarat Paul Boutros, director general și vicepreședinte senior al Phillips Watches din America.

Istoria Heuer Monaco

Lansat în 1969, Heuer Monaco a fost a fost primul ceas de mână cronograf, pătrat, rezistent la apă (carcasa Piquerez) și cu înfășurare automată, alimentat de Calibru 11, recunoscut pentru o masă oscilantă cu microrotor și pentru plasarea neobișnuită a coroanei pe partea stângă a carcasei ceasului.

Astăzi, referința Monaco 1133 este un icon printre pasionații de cronograf cu o moștenire durabilă în industria ceasornicăriei. Proiectat de Jack Heuer, ceasul a fost numit după faimosul circuit de Formula 1 și a fost ales de Steve McQueen atunci când au început filmările pentru pelicula Le Mans, în anul 1970.

La sfârșitul filmărilor, Steve McQueen i-a dăruit ceasul lui Haig Alltounian, mecanicul principal al filmului și mecanicul său personal. Carcasa din spate a ceasului prezintă gravura „TO HAIG Le MANS 1970”, o dedicație specială a lui McQueen pentru Haig.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322