Helvetansa aduce manufactura elvetiana Armin Strom la Bucuresti

"Ceasurile care arata mai mult decat timpul…" asa isi incepe povestea manufactura din Biel.

Inceputurile acestei casei de manufactura isi au originea in pitorescul Burgdof, Elvetia, anul 1967, avandu-l ca protagonist pe Armin Strom, fondatorul companiei. Prima creatie proprie a sa este un ceas de buzunar din aur, cu un cadran gravat manual, fabricat din piatra semi-pretioasa lapis lazuli. Din aceasta indemanare manuala si din dorinta de a indeparta orice componente care nu joaca un rol activ in functionarea unui ceas, a luat nastere specializarea fondatorului Armin Strom in arta “scheletonizarii”.

Credinta lor este ca  “pentru un obiect de arta mecanica fina, un mecanism finisat manual este prea important pentru a ramane ascuns in carcasa unui ceas”.

Crescand pas cu pas, Armin Stron intra in Cartea Recordurilor in anul 1990, pentru cel mai mic ceas scheletonizat manual, un model dedicat doamnelor, care pana astazi este neintrecut in stil si dimensiuni.

Incepand cu 2009, toate mecanismele ce construiesc un ceas Armin Strom, sunt produse in-house, compania fiind o adevarata manufactura in zilele noastre.

Ceasurile acestei manufacturi nu sunt caracterizate de un design extravagant, ci mai degraba unul contemporan, cu o complicata finisare manuala.

In anul 2011, Armin Strom facut un pas spre viitor si inovatie, dezvoltand primul mecanism “tourbillon” fabricat in totalitate in manufactura. Aceasta actiune constituie piatra de temelie in activitatea companiei. Mecanic automatic, cu o rezerva de functionare de 10 zile si o pozitionare a tourbillon-ului ne-centrata, un design ce imbina modernul cu traditionalul, asa se infatiseaza pentru prima data in octombrie 2012, modelul ATC11 iubitorilor de orologerie. Ceasurile Armin Strom sunt manufacturate atat pentru cunoscatori si iubitori de ceasuri, cat si pentru cei interesati de exclusivitate in orologeria de lux, “piesele timpului” dezvaluindu-se publicului larg in editii limitate.

Intr-un spatiu elegant, sofisticat si totodata exclusivist, resedinta Ambasadei Elvetiei la Bucuresti si intr-o atmosfera de insipatie elvetiana, acest eveniment de prezentare a colectiilor Armin Strom marcheaza o premiera in portofoliul Helvetansei si este dedicat tuturor celor pasionati de orologerie si inovatie.

Compania Helvetansa, fondata in 1994, reprezinta o referinta pe piata orologeriei din Romania, fiind printre pionierii acesteia. In portofoliul sau se gasesc marci de ceasuri elvetiene de prestigiu, precum: Vacheron Constantin, Piaget, Officine Panerai, Cartier, Chaumet, dar si din gama medie: Longines, Rado, Movado, Tissot.

Marca Armin Strom va fi prezenta in magazinul din Calea Victoriei, nr. 68-70 si dupa eveniment, timp de cateva saptamani.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322