Haute Horlogerie: IWC Portugieser Constant-Force Tourbillon Ediția “150 Years”

IWC Schaffhausen a prezentat cinci ceasuri de mînă Portugieser în ediție limitată la Salonul Internațional de la Haute Horlogerie (SIHH 2018) de la Geneva, ca parte a colecției Jubilee, pentru a sărbători cea de-a 150-a aniversare a companiei.

Portugieser Constant-Force Tourbillon Ediția”150 de ani” este unul dintre cele mai sofisticate ceasuri din colecție și combină pentru prima dată, un turbion cu forță constantă cu o simplă reprezentare a fazelor lunii.

Cu cinci noi ceasuri Portugieser în ediție limitată, IWC subliniază încă o dată expertiza sa Haute Horlogerie în anul aniversar 2018. Toate ceasurile prezintă design-ul colecției Jubilee. Trăsăturile lor distinctive sunt cadranele produse printr-un proces complex de lăcuire în alb sau albastru.

IWC Portugieser Constant-Force Tourbillon Edition “150 de ani” (Ref. 5902) reprezintă un punct culminant al colecției Jubilee. Un total de 15 ceasuri vor fi făcute respectiv pentru fiecare model și un exemplar va costa aproximativ  249.000 USD.

– platină, cadran alb cu finisaj lăcuit,

săgeți albastre (Ref. IW590202)

 

 

 – platină, cadran albastru

cu finisaj lăcuit, săgeți placate cu rodiu (cod IW590203)

 

 

 

 

Pentru prima dată, noul calibru 94805 fabricat de IWC, cu o rezervă de putere de 96 de ore, combină un turbion de forță constantă cu un afișaj cu fază lună simplă, care trebuie ajustat doar cu o zi după 577,5 ani. Mecanismul de forță constantă, brevetat, transmite  impulsuri roții de evacuare. În combinație cu turbionul, care compensează influențele negative ale gravitației asupra sistemului oscilant al ceasului, acest lucru permite un nivel de precizie extrem de ridicat.

Din punct de vedere vizual, rezultatul este destul de spectaculos, deoarece indicatorul pentru faza lunii, pe care IWC îl păstra tradițional cu un disc, se încadrează perfect în cifre, tangent sub minutul de pe “calea ferată” (cele două cercuri concentrice unde sunt marcate minutele). Este echilibrat de indicatorul rezervelor de putere, chiar sub el . Rezerva de putere a ceasului  este impresionantă, având în vedere caracterul său complicat și măsoară 96 de ore.

Cea mai importantă caracteristică a ceasului este, desigur, turbionul cu forță constantă, care domină partea stângă a cadranului. Montat cu un indicator de secunde albastru , se poate observa  mecanismul turbionului în mod clar, sub puntea scheletată. Datorită unui mecanism cu forță constantă, turbionul primește o energie constantă, care asigură o precizie mare a acestui dispozitiv gravitațional.

IWC va oferi Portugueser Constant-Force Tourbillon Edition “150 de ani” în două tipuri ambele cu carcase din platină. Unul are un cadran alb clasic lăcuit, în timp ce al doilea combină un cadran albastru lăcuit cu săgețile placate cu rodiu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322