Temporis - Bernard Werk

GYRE watches este un succes pe Kikstarter

În doar o singură zi pe celebrul site de finanțare a strat-up-urilor, GYRE a strâns peste jumătate din suma cerută. Chiar dacă sumele în cauză nu par prea mari, este indiscutabil un succes de proporții în plină criză COVID-19!

Temporis - Bernard Werk

La data redactării acestei știri, 133 de suporteri au plătit 31,012 US$ în doar prima zi de strângere de fonduri. Campania pe Kickstarter va dura 38 de zile, ținta inițială fiind de ajunge la un total de 54.174 US$. Însă după prima zi este foarte probabil că la sfârșitul perioadei, GYRE să adune mult mai mulți bani decât și-a propus în această fază. Dacă se va ajunge la 85.000 Euro, se va putea fabrica o a doua culoare iar dacă finanțarea va ajunge la 130.000 Euro se pot fabrica 3 culori – verde, albastru și alb. Pentru toți suporterii care au contribuit pe Kickstarter, vor primi o curea de rezervă- numai dacă suma totală va depăși 145.000 Euro.

Gyre 1

Vă reamintim că site-ul TEMPORIS a fost primul care a scris despre ceasurile GYRE care reprezintă un proiect al lui Bernard Werk, ziarist olandez de ceasuri, membru în juriul TEMPORIS. De altfel, Bernard a fost la București, pentru a participa la una din edițiile TEMPORIS Awards Gala – vezi foto.

Carcasa acestor ceasuri este realizată din plase de pescuit abandonate în ocean, capturate și reciclate. Așa cum Bernard declara pentru TEMPORIS, „am vrut să aducem o mică contribuție la curățarea oceanului de această „plastic soup” a cărui dimensiune este cât Franța, Germania și Spania la un loc!” Prin reciclarea acestor plase de pescuit, se obține materia primă pentru realizarea carcasei ceasului de 42 mm. Brățara de tip NATO este realizată din PET-uri reciclate. Mecanismul -minut,oră, secundă,dată- este japonez, , furnizat de Seiko-Epson și beneficiază de energie solară, adică nu are nevoie nici de baterie, nici să fie încărcat la priză și nici să fie întors ca un ceas mecanic. Soarele rezolvă totul. După cum afirmă Bernard, „cu doar 3 ore de soare se înmagazinează energie pentru 6 luni de funcționare a ceasului!” Așa cum era firesc, este waterproof până la 100m adâncime. Însă Bernard ne atenționează: „Este un ceas sport. Nu este un ceas de plonjat la adâncime!”

Designerul ceasului este Serge Cosenza, un designer care lucrează pentru Renault. Cum s-a ajuns la această colaborare? Bernard Werk: „Eram în juriul unui concurs Red Dot Design alături de Serge. Așa a început totul. Uterior a acceptat să cooperareze cu noi ca independent.”(de Renault-nn)

„Sunt conștient că oricâte carcase de 7 g vom face și vom vinde nu vom realiza un miracol în domeniul ecologiei. Însă este un semnal. Ceasul este un foarte bun motiv de discuții. GYRE exact asta vrea, să declanșeze discuții și acțiuni mult mai mari, responsabile care să facă ceva. Noi donăm 5% din încasări Fundației The Ocean Cleanup care face multe eforturi pentru curățarea oceanelor!” declara Bernard pentru TEMPORIS.

GYRE SeaCleaner costă pe Kickstarter €189 ca un Super Early Bird și €199 ca Early Bird. Prețul retail când va începe vânzarea propriu zisă va fi de €289 .

Temporis - Bernard Werk
Bernard Werk – primul din stânga – la București, pe scena TEMPORIS Awards, alături de alti membrii ai Juriului internațional.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322