Grand Seiko prezinta doua creatii speciale pentru o dubla aniversare

Atelierele Grand Seiko marcheaza o dubla aniversare, asadar prezinta pentru posterioritate doua creatii speciale.

Fondatorul Seiko, Kintaro Hattori, s-a nascut in Tokyo in 1860 intr-o perioada in care arhipelagul era caracterizat de modernizare rapida. A crescut cu un avid simt pentru antreprenoriat, asadar la doar 21 de ani a creat propria sa companie prin intermediul careia importa ceasuri. Odata acumulata suficienta experienta, recunoscutul afacerist a pus bazele fabricii Seikosha 12 ani mai tarziu. “Casa preciziei” urma sa produca propriile ceasuri.

Acum, in preintampinarea aniversarii celor 160 de ani de la nasterea sa si a implinirii celor 140 de ani de la stabilirea fabricii, Gran Seiko prezinta doua creatii speciale ce vor fi disponibile in editie limitata. Cum Kintaro Hattori si-a castigat renumele de “Regele din Est al ceasurilor”, putem deja intui ca aceste dezvaluiri nu pot fi decat extraordinare.

Spring Drive / Micro Artist Studio

Marcarea celor 160 de ani de la nasterea lui Kintaro Hattori este facuta printr-o remarcabila creatie realizata de echipa Micro Artist Studio. Marginile rotunjite inspre perfectiune ale corpului din platina si polish-ul Zaratsu aplicat creeaza un ansamblu lipsit de imperfectiuni. Sticla din safir aplicata formei este dublu curbata astfel incat sa se imbine fara eroare.

Cadranul acestuia prezinta o suprafata care transpune origami in arta minimalizarii texturilor. Lumina este reflectata diferit de fiecare intrepatrundere a materialului aflat sub indicatoarele realizate din aur alb de 14k.

Asa cum traditia o impune, steaua in opt colturi de deasupra orei 6 confirma folosirea de metale pretioase.

Ceasul foloseste Caliber 9R02 pentru a garanta precizia masurarii timpului, insa acesta a fost asamblat, ajustat si finisat manual de specialistii Micro Artist. Mecanismul include si Torque Return System prin care arcul principal asigura o rezerva de putere ce garanteaza functionarea fara actionare externa timp de 48 de ore suplimentare.

Modelul cu un diametru de 37,5 mm si 39 de bijuterii va fi disponibil incepand cu ianuarie 2021 in doar 50 de exemplare. Pretul recomandat pentru Europa este de 106.000 euro.

Primul Grand Seiko, recreat in aur rose de 18k

Pentru a marca aparitia fabricii a fost reimaginat primul Gran Seiko, numai ca acum acesta a fost finalizat cu aur rose de 18k.

Reprezinta o declaratie a imbinarii unei forme subtiri cu eficienta si precizia.

Modelul foloseste Caliber 9S64 drept mecanism.

Carcasa si indicatoarele sunt realizate din aur rose de 18k, iar insemnul marca inregistrata “S” este gravat pe o placuta de aur in imediata apropiere a mecanismului de functionare vizibil.

Grand Seiko rose gold 140th Anniversary Limited Edition va presupune un cost de 29.800 euro. Vor fi produse doar 350 de exemplare.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322