Grand Prix d’Horlogerie de Genève

21 dintre cele mai prestigioase ceasuri ale industriei s-au regăsit pe lista nominalizaţilor la Marele Premiu al orologeriei. Piaget Limelight Twice şi-a adjudecat premiul pentru cea mai bună piesă feminină, iar Audemars Piguet, un ceas cu carcasă din platină şi eşapament Jules Audemars, a primit distincţia pentru ceasul masculin cel mai impresionant.

Premiul cel mai prestigios, L’Aiguille d’Or, a fost decernat unei piese uluitoare Lange & Sohne, ceasul mecanic cu afişaj digital al orei – Zeitwerk. Francois-Paul Journe, laureatul din 2008 al premiului, a înmânat trofeul oficialilor Lange, în faţa unei audienţe de 1500 de persoane.

Cele mai multe premii au fost decise de votul jurnaliştilor, dar distincţia din partea publicului s-a dus către de Grisogono Meccanicco, ceasul care lansat acum mai bine de un an încă face senzaţie în rândul pasionaţilor.

Ceasul sportiv al anului a fost primit de creaţia Richard Mille RM025, în timp ce nominalizarea de design a fost câştigată de Opus 9, o operă orologeră semnată Harry Winston. Greubel Forsey a avut de înfruntat o grupă extrem de grea, formată din Dual Tow, proaspăt lansatul Monaco V4 al Tag Heuer, Ulysse Nardin Moonstruck, dar şi Meccanicco. Double tourbillon 30, tourbillonul înclinat la 30 de grade a primit astfel premiul pentru cel mai complicat ceas al anului.

Au mai fost acordate premiul pentru cel mai bun ceasornicar – Anthony Randall, premiul pentru haute joillerie – Hublot Black Caviar Bang. În final, cel mai bun student al şcolii de orologerie din Geneva a primit un ceas din colecţia lui Richard Mille înmânat chiar de fondatorul mărcii.

Sursa: WorldTempus

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322