Graham – Spirit britanic

George Graham (1673-1751) este cunoscut ca unul dintre „părinţii cronografului“, fiind printre altele inventatorul cronografului de perete şi al pendului cu mercur. A fost primul orologer al secolului al XVIII-lea admis de Societatea Regală Britanică şi desemnat de Observatorul Regal Greenwich să creeze orologiul Master, folosit de astronomi. Datorită unei iniţiative elveţiene, numele Graham a fost „redescoperit“ şi pus în valoare sub forma brandului omonim.

 

Bazată pe concepte inovatoare aplicate în design, funcţii şi finisaje „marca britanică made by Swiss“ se regăseşte în ceasuri impozante, cu un design particular. Seria Chronofighter Oversize, caracterizată de dimensiunile mari şi emblematicul „levier“ prezent în partea stângă a carcasei este emblematică pentru brand. Noua versiune Commander are carcasă din titan cu diametru de 46 mm, bezel din carbon forjat la cald, iar levierul din partea sângă este din oţel acoperit de un strat de carbon negru. În aceeaşi notă a fost gândit şi cadranul, realizat din fibră de carbon cu aspect sbalat şi culori vii – galben şi roşu – pentru o lizibilitate optimă. Indecşii trataţi cu Superlminova asigură o citire excelentă şi pe întuneric.

 

Acelaşi procedeu este prezent şi la modelul Diver, unde o supapă cu heliu încorporată în carcasă permite funcţionalitatea piesei şi la adâncimea de 300 m. Oversize Overlord Mark III este o serie limitată la 500 exemplare. Cu aceleaşi funcţii precum restul modelelor din seria Oversize, se distinge prin designul celor două contoare de minute şi secunde. Cel plasat la ora 3 evocă o îintă formată din trei culori (roşu, alb, albastru), simbolul Royal Air Force.

 

Cel mai rar model din seria Oversize este Chronofighter R.A.C. Skeleton, produs doar în 100 exemplare. Swordfish Big 12-6 se distinge prin designul particular al cadranului, cu două contoare pentru 12 ore, respectiv 30 minute şi posibilitatea de a fi comandat atât în versiune de dreapta, cât şi de stânga. Graham Gran Silerstone Luffield poartă numele unui viraj de pe legendarul circuit de la Silverstone. Cureaua din cauciuc imită amprenta unui pneu, iar posibilitatea aflării vitezei de deplasare, cu ajutorul scalei tahimetrice este esenţială pentru piloţi. Cadranul complex oferă, pe lângă cele două contoare de la orele 3 şi 9, o fereastră dublă, de mari dimensiuni, pentru dată şi al doilea fus orar.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322