Golay-Spierer scoate la vânzare colecția Heroica Tempus, cu semnătura lui Napoleon Bonaparte

Producătorul de ceasuri din Geneva, Golay-Spierer, a anunțat primul ceas din colecția Heroica Tempus. Ceasul cu semnătura lui Napoleon Bonaparte este primul din această colecție unică.

Colecția Heroica Tempus, ceasul Napoleon Bonaparte

Ceasul realizat cu multă migală în ateliere Golay-Spierer din Geneva are pe cadran semnătura originală a faimosului comandant militar și politician, preluată dintr-o scrisoare scrisă personal în martie 1807.

Colecția Heroica Tempus va lansa o serie de ceasuri, fiecare având inclusă în design semnătura unei personalități istorice.

Orologiul va fi scos la licitație de Sotheby’s luna viitoare. Valoarea estimată a produsului este între 33.000 și 55.000 euro.

Carcasa ceasului, de 46 de milimetri, este din aur roz, cu o grosime de 0,9 mm. Bezelul, gravat manual, are o cunună de lauri și litera N în dreptul ore 12.00. Mecanismul automatic de 2,6 mm este realizat Vaucher Manufacture Fleurier.

În timp ce pe spate este încorporat un franc de aur de 20 de franci, emis de Napoleon în 1807, pe cadran se găsește semnătura lui Napoleon și albina imperială, decupată manual.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322