GMT la superlativ

 

Provocarea nu a venit doar din implementarea acestei noi complicații în mecanismul ceasului, cât și din aranjarea tuturor elementelor pe cadran. Jocul este unul cât se poate de reușit, creatori găsind calea optimă între tensiune și echilibru, design și funcționalitate, nonconformism și eleganță. Totuși, principala inovație o reprezintă globul terestru plasat în dreptul orei 8, realizat din titan pentru o greutate cât mai redusă și ancorat într-un singur punct (Polul Sud) pentru o vizibilitate mărită. Este oferită o imagine clară și rapidă a fusurilor orare pe întreaga planetă, acestea din urmă fiind afișate pe carcasa posterioară prin intermediul câte unui oraș reprezentativ pentru cele 24 de zone temporale.

 

În dreptul orei 10 se află un cadran cu 12 marcaje ce oferă ora exactă pentru un al doilea fus orar ce poate fi setat cu ajutorul butonului GMT amplasat pe partea laterală a carcasei.  Cadranul principal, amplasat în partea superioară, poartă în dreptul orei 12 logoul manufacturii elvețiene, iar în zona orelor 3-4 prezintă un alt cadran dedicat secundelor.

Să fie de ajuns toate aceste elementele pentru un ceas complet? Greubel Forsey au spus nu, așa că că au mai adăugat două aspecte în acest cadran plin, dar totuși echilibrat. În dreptul orei 3 se află un indicator al rezervei de mers, cu un maxim de 72 de ore, iar în dreptul orei 5 este complicația reprezentativă a manufacturii, transpusă într-o manieră originală. Este vorba de un tourbillon la vedere și înclinat la 25 de grade.

Mecanismul este unul deosebit de complex, fiind realizat din nu mai puțin de 436 de componente. Cadranul este executat în aur de 18k, iar carcasa de 43,5 mm diametru și 16,14 mm grosime în aur alb. S-a folosit numai cristal safir tratat împotriva reflexie. Ceasul este completat de o curea neagră din piele de aligator cu o cataramă deploaiantă din aur alb.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322