Glosar – Superluminova

Copiii se minunează atunci când văd un ceas ale cărui limbi strălucesc în întuneric. Îl îndreaptă către o sursă de lumină, apoi privesc uimiţi, cu palma făcută pâlnie în jurul cadranului, cum indicatoarele şi indecşii emit o lumină fosforescentă. Nu durează mult însă până când strălucirea verzulie are nevoie de încă o încărcare.

 

 

Super-Luminova a rezolvat exact această problemă. Pentru că tehnologia folosită înainte, bazată pe sulfit de zinc, nu reuşea să stea „aprinsă” îndeajuns de mult încât să fie cu adevărat utilă, oamenii de ştiinţă au căutat un nou compus chimic. Inovaţia s-a regăsit într-un compus format din aluminiu aluminat de stronţiu, o substanţă care avea o putere de 10 ori mai mare decât soluţia precedentă şi o durată mult mai ndelungată de funcţionare.

 

 

În orologerie e folosită pentru tratarea indecşilor, a indicatoarelor şi a oricărui alt punct de interes de pe cadranul unui ceas. O veţi găsi ca o trăsătură definitorie a ceasurilor cu pretenţii aventuriere, dar şi pe piese mai elegante.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322