Girard-Perregaux Quasar Infrared celebrează Noul An Chinezesc

Atelierele Girard-Perregaux prezintă un omagiu pentru Noul An Chinezesc cu Quasar Infrared, un ceas extrem de delicat și prețios.

„În timp ce China se pregătește de celebrarea Noului An, optimismul pare că e omniprezent. Startul noului zodiac chinezesc vine ca o oportunitate ideală de reuniune pentru familii și prieteni care sărbătoresc și plănuiesc vremuri mai bune. Girard-Perregaux împarte acest simțământ puternic și, în ideea de a marca corespunzător această ocazie, introduce un model extrem de special și în ediție unicată: Quasar Infrared”, transmite producătorul într-un comunicat remis Temporis.ro.

Alegerea acestui nume de către Girard-Perregaux evocă spectaculozitatea universului și înglobarea acestui fenomen vizual incredibil în formă orologică prin transformarea fizică. Un quasar este un nucleu galactic activ (galaxie activă) îndepărtat, care emite enorme cantități de energie. Quasarii au fost identificați inițial ca surse cvasi-punctiforme de radiație electromagnetică (incluzând unde radio și lumină vizibilă), asemănătoare prin aceasta stelelor.

Quasarii arată o deplasare spre roșu foarte mare, efect al dilatației metrice a spatiului cosmic dintre quasar și Pământ. Cand deplasarea spre roșu a quasarilor este observată după Legea lui Hubble, se deduce că quasarii sunt obiecte aflate la foarte mare îndepartare .

Quasarii locuiesc chiar în centrul galaxiilor tinere, active și sunt printre cele mai luminoase, puternice și energetice obiecte din univers. Quasarii emit până la o mie de ori mai multă energie decât Calea Lactee, galaxie care conține între 200 și 400 de miliarde de stele.

Un astfel de ideal a făcut ca Girard-Perregaux să primească ocazia ideală pentru a demonstra că măiestria este posibilă pe Terra, când raportarea la Univers poate fi transpusă într-un ceas extraordinar.

Girard-Perregaux Quasar Infrared

Carcasa de safir este realizată dintr-un singur disc de safir. Ulterior, discul este format, măcinat și lustruit creându-se o suprafață netedă, omogenă și fără imperfecțiuni. Doar această ultimă fază necesită peste 200 de ore de muncă și sute de operațiuni, folosind tehnici perfecționate de-a lungul a peste două secole.

Un atribut remarcabil al Quasar Infrared este transparența sa uluitoare. Componente care sunt ascunse în mod normal de vedere sunt afișate în mod liber. Prin urmare, este imperativ ca fiecare parte să fie prezentată impecabil.

Girard-Perregaux Quasar Infrared evocă un design care datează încă din secolul 19, însă este complet adaptat la idealurile contemporane.

„Cușca” tourbillon-ului este alimentată de un sistem automat unidirecțional cu un microrotor din aur alb. Compusă din 79 de componente și cântărind doar 0,25 grame, masa redusă a casei tourbillon consumă doar cantități mici de energie, sporind rezerva de putere disponibilă mișcării. Microtorul este poziționat în mod intenționat în spate, contribuind la apariția pură, netulburată a Quasarului.

Deși prețul acestuia nu a fost dezvăluit, modelul unicat este disponibil în buticul Girard-Perregaux din Hong Kong.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322