SIHH orologeră

Furtuna din industria orologeră continuă

După dispariția lui Baselworld iată că locul este ocupat de o nouă expoziție numită HourUniverse. Iar Fabienne Lupo, Președinta Fundației Haute Horlogerie, pleacă din această funcție tocmai când obținuse particiaprea lui Rolex și a lui Patek Philippe într-o altă expoziție sub coordonarea sa!

SIHH orologeră

MCH Group, organizatorul lui Baselworld dar și propietarul centrului expozițional din Basel anunță lansarea unei noi expoziții numită Hour Universe! Chiar dacă oficial nu este enunțată dispariția lui Baselworld iar despre HourUniverse se afirmă că este o platformă B2B2C complet nouă care nu are nimic în comun cu Baselworld, este clar că vechea expoziție a încetat să existe. Se dorește a fi înlocuită de una nouă care pretinde că este orice altceva numai Baselworld, nu!

Organizatorii –adică aceiași MCH Group- susțin că acum avem o platformă digitală pe tot parcursul anului  -după modelul Watches & Winders- care va include pe toți cei care contează –dar fără detalii deocamdată- în industria orlogeră. Și că va avea o formă fizică o dată pe an, probabil în aprilie 2021- ca primă ediție. Nu există încă date exacte întrucât se dorește o poziționare în complementaritate cu Watches & Wonders Geneva dar și cu noua expoziție Rolex & friends care ar putea avea loc în același timp cu WW – vezi ultimele știri și interviuri publicate pe www.temporis.ro Cum însă nu avem nici un fel de date pentru moment, nici HourUniverse nu are date propuse.

Executivii MCH afirmă că sunt încrezători în succesul noii formule – pe care cel mult putem să ne-o imaginăm pentru că acum nu se știe aproape nimic concret- și doresc ca vizitatorii din afara Elveției să facă o singură vizită care să coincidă cu WW și Rolex expo. Aceiași executivi insistă că prețurile de la noua expoziție nu vor avea nimic de-a face cu Baselworld, fiind mult mai aproape de posibilitățile actuale ale celor mai mulți expozanți. MCH afirmă că au fost luate în discuție si alte localități – inclusiv în afara Elveției (ne cam îndoim, pentru că nu prea face sens…) cea mai interesantă fiind Lucerna dar – în final- s-a optat pentru Basel unde MCH este propietara locației și deci poate opera la prețuri foarte competitive… Oare de ce nu a făcut-o și până acum, ar fi o întrebare simplă și legitimă.

La doar 2 zile de la anunțul MCH, FHH- Fundația de Haute Horlogerie, cea care organizează WW dar și noua expoziție Rolex- anunță plecarea lui Fabienne Lupo de la conducerea acesteia. Pentru moment locul este luat de Emmanuel Perin, membru în Comitetul Director al Fundației. Perin i-a și mulțumit lui Lupo pentru contribuția deosebită la dezvoltarea WW. Însă deocamdată nu se anunță nici un motiv pentru care Lupo ar renunța la o asemenea poziție cheie din domeniul horolgier. Cu atât mai mult cu cât Președinta FHH are cele mai mari reușite în domeniul expozițional elvețian HH iar succesul repurtat cu Rolex și Patek este absolut spectaculos!

Probabil că în zilele următoare vor apărea noi detalii legate de aceste ultime evoluții ale „furtunii” din insutria ologieră elvețiană. Urmăriți temporis.ro pentru toate detalile care contează.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322