Free Bridge și Free Bridge Infinity

Girard-Perregaux prezintă două ceasuri noi, Free Bridge și Free Bridge Infinity. Aceste noi modele, Free Bridge și Free Bridge Infinity respectă legendarul model Three Bridges din 1867 al lui Girard-Perregaux.

Designul fiecărui ceas este contemporan și se potrivește perfect celor care apreciază stilul, codurile de design remarcabile și expertiza extraordinară în domeniul ceasurilor.

Free Bridge si Free Bridge Infinity Edition, sunt înzestrate cu o nouă punte Neo în forma distinctivă de săgeată, poziționată pe baza plăcii principale. Forma sa susține designul celebru al podului în formă de săgeată, dar reinterpretează simultan structurile contemporane adesea văzute în arhitectură.

Secretele siliciului

Maeștrii ceasornicari din La Chaux-de-Fonds au reinterpretat calibrul intern GP01800, adăugând o doză considerabilă de tehnologie de vârf. Girard-Perregaux a folosit siliciu pentru a face regulatorul și piese ale roții de echilibru.

Deși siliciul este utilizat de unele companii, acesta rămâne rar în ciuda numeroaselor sale avantaje. Nu este supus coroziunii, nu este afectat de schimbarea temperaturii este ușor și puțin sensibil la câmpurile magnetice.

Aceste atribute conferă o serie de avantaje pentru utilizatori. De exemplu, unele piese, fabricate din materiale convenționale se pot comporta diferit la diferite temperaturi. În cazul componentelor din siliciu acestea rămân neafectate, asigurând o cronometrare constantă. În plus, coeficientul de frecare redus al pieselor din siliciu, reduce atât uzura, cât și consumul de energie.

Poate că una dintre cele mai notabile diferențe se referă la capacitatea siliciului de a se transforma în forme elaborate, care ar fi imposibilă folosind tehnologiile convenționale.

Lama de siliciu

În 2013, Girard-Perregaux a creat o lamă de siliciu, ingenioasă pentru premiantul Constant Escapement L.M. Acțiunea lamei de siliciu care se flexează bidirecțional a furnizat o sursă uniformă de energie către regulator, sporind precizia.

Încă o dată, Girard-Perregaux a valorificat capacitatea siliciului de a se forma în forme complexe, folosind materialul de ultimă generație pentru a crea nu numai regulatorul, ci și un echilibru mare de inerție variabilă.

Majoritatea ceasurilor au o „săgeată” care modifică lungimea efectivă a arcului balansier, făcând ceasul să ruleze mai repede sau mai lent. Cu balansierul de inerție variabilă, lungimea arcului de echilde balans este fixă iar rata de oscilație este modificată prin deplasarea blocurilor reglabile, de inerție. Avantajul acestei abordări este că balansul este mai stabil și mai puțin susceptibil la șocuri. Designul său aerisit, precum și diametrul său mare sporesc precizia.

Spre deosebire de un cristal de safir convențional, ambele modele sunt echipate cu o cutie de cristal de safir nou proiectată, cu o formă distinctivă a cupolei. Este nevoie de patru până la cinci ori mai mult material pentru a crea forma cupolei. În plus, este necesar o abilitate incredibilă pentru a lustrui cristalul, până la un aspect fără cusur.

Mecanismul Casei

Deschiderea mecanismului, între ora 6 și amiaza, scaldă componentele mecanismului expuse într-o abundență de lumină. Mecanismul inversat oferă imagini uimitoare pe partea laterală a diferitelor componente, adesea ascunse de vedere. Aici includem arcul balansier, regulatorul și cilindrul, poziționat în partea de sus a cadranului.

Calibrul automatic GP01800-1170 perpetuează reputația companiei în domeniul finei ceasornicării. Mecanismul este înfrumusețat cu reputatul tipar Côtes de Genève, teșit, sablat și melcat.

Specificațiile ediției Infinity includ, de asemenea, o greutate oscilantă din aur roz de 18 carate. Simbolul Maison’s Eagle împodobește calibrul, certificând că este un mecanism al Casei.

Estetică diferită

Atât Free Bridge, cât și Free Bridge Infinity Edition prezintă o punte orară, care atrage privirile la cilindru și la roata oscilantă. Pe Free Bridge, acest pod orar este satinat și teșit manual. Podul orar de pe Free Bridge Infinity Edition este format din onix, un material care prezintă cea mai întunecată nuanță de negru intens. Podul orar cuprinde linii drepte care generează un contrast cu liniile arcuite ale carcasei. Free Bridge este inclus într-o carcasă de oțel de 44 mm, în timp ce omologul său, Free Bridge Infinity Edition, afișează un aspect fantomatic, datorită tratamentului său DLC.

Free Bridge are indicatoare scheletate în stil Dauphine, și indexi suspendați, pentru a transmite timpul predominant. Indicii suspendați întăresc limbajul de proiectare tridimensională al modelului. Free Bridge Infinity Edition folosește nuanțe aurii pentru a oferi o alternativă. Cureaua în culori, de pe ambele modele, este îmbogățită cu două ochiuri proeminente adiacente fiecărei urechiușe, prezentate într-o nuanță contrastantă. Înaintând, acest element de design va deveni un element recurent de proiectare a semnăturii GP.

Free Bridge este un nou pilon al colecției Bridges și va fi disponibil în întreaga lume la toți comercianții autorizați Girard-Perregaux începând cu octombrie 2020.

Ediție limitată

Ediția Free Bridge Infinity este limitată la 88 de piese și este disponibilă în întreaga lume la toți distribuitorii autorizați Girard-Perregaux din octombrie 2020.

Specificatii tehnice

Free Bridge

Referință: 82000-11-631-FA6A

Preț: 16.250 CHF

Carcasă

Material: oțel Diametru: 44,00 mm

Grosime: 12,20 mm

Sticlă: „cutie” din cristal de safir antireflexiv

Carcasă posterioară: cristal de safir antireflex

Cadran: inel afișând indexi suspendați cu material luminiscent

Indicatoare: tip „Dauphine”, scheletizate, placate cu rodiu, cu material luminescent

Rezistență la apă: 30 metri (3 ATM)

Mecanism

Referință: GP01800-1170

Mecanism mecanic cu înfășurare automată

Diametru: 36,20 mm (16 ””)

Grosime: 5,94 mm

Frecvență: 28.800 Vib / h – (4 Hz) Număr de componente: 185, Număr de bijuterii: 23

Rezervă de putere: min. 54 ore

Funcții: Ore, minute

Curea

Material: piele de vițel negru cu efect de țesătură Cataramă: triplă pliere, oțel

Free Bridge Infinity Edition

Referință: 82000-11-632-FA6A

Ediție limitată de 88 de piese

Preț : 19 410 CHF

Carcasă

Material: oțel cu tratament DLC Diametru: 44,00 mm

Grosime: 12,20 mm

Sticlă: „cutie” din cristal de safir antireflexiv

Carcasă posterioară: cristal de safir antireflex

Cadran: inel cu indexi din aur roz suspendați, acoperiți cu material luminiscent

Indicatori: tip „Dauphine”, scheletat,, placat cu rodiu cu material luminescent

Rezistență la apă: 30 metri (3 ATM)

Mecanism

Referință: GP01800-1170

Mecanism mecanic automat cu greutate oscilantă din aur roz

Diametru: 36,20 mm

Grosime: 5,94 mm

Frecvență: 28.800 Vib / h – (4 Hz) Număr de componente: 185, Număr de bijuterii: 23

Rezerva de putere: min. 54 ore

Funcții: Ore, minute

Curea

Material: piele de aligator negru cu cusături de culoare aurie neagră și roz, efect lucios între solzi

Cataramă: triplu pliabilă, lame din titan, capac din ceramică

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322