Fratele mai mic – Tudor

Fără a fi un maestru al complicaţiilor, Rolex e probabil primul nume care vine în mintea necunoscătorilor atunci când e vorba de ceasuri de lux. Poziţia pe care orologeria a reuşit să o ocupe în piaţa de profil e inestimabilă şi, în stilul Patek Philippe, casele de licitaţii iubesc un Rolex bine păstrat.

Ar fi fost greu ca în urma atâtor eforturi, Rolex să scadă brusc preţurile pentru modele mai accesibile. Elveţienii nu pot umbla la calitatea modelelor sau a materialelor, iar preţul este în mod evident un indice important al prestigiului. Aşa a apărut Tudor, un brand cu un cost de producţie ceva mai mic, dar cu povestea de succes „fratelui mai mare” ca o asigurare puternică a calităţii.
După unele voci, Tudor e adaptarea modelelor Rolex lansate acum câţiva ani. Conform altora, stilul clasic de design abordat de elveţieni e o mişcare de marketing făcută special pentru ca cele două mărci să nu se intersecteze.

Tudor pare primul producător de ceasuri îndreptăţit să împrumute bezelul Rolex şi indecşii specifici şi tot primul care trebuie să se îndepărteze cât mai mult de imaginea aceluiaşi brand. Tudor Hydronaut II face acest lucru, liniile sale de design fiind departe de orice exemplu Rolex. Cu o carcasă de 41mm diametru, noul Hydronaut dispune de un mecanism automatic ETA. Nu este un ceas profesionist de scufundare, dar poate fi coborât până la 200m fără griji. Cronograful cu un totalizator de 30 de ore şi fereastra de dată sunt cele mai însemnate realizări mecanice, aducând preţul în jurul sumei de 3500 de dolari.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322