Fortis Stratoliner – Înapoi în viitorÎn urmă cu mai bine de 40 de ani Fortis lansa primul mecanism cu cronograf Stratoliner. Se împlineau 50 de ani de la înfiinţarea mărcii iar calibrul se remarca prin acurateţe şi fiabilitate. Peste încă jumătate de secol, compania elveţiană revine cu versiunea modernă a mecanismului istoric din anii ’60.

 

 

Cunoscută pentru legătura cu domeniul aviatic, Fortis a păstrat în mare pentru Stratoliner designul care l-a consacrat, cele trei subcadrane poziţionate în dreptul orelor 6, 9 şi 12 regăsindu-se şi la versiunea vintage. Se remarcă plasarea ferestrei de dată în partea stângă a cadranului precum şi designul schimbat la nivelul acelor indicatoare. S-a urmărit conturarea unui contrast armonios între cadran, carcasa din oţel din trei componente şi limbile ceasului.

 

 

Înăuntrul lui Stratoliner funcţionează un motor Valjoux cronograf dotat cu absorbante de şoc Incabloc. Geamul de cristal safir din două straturi şi capacul transparent oferă vizibilitate maximă către citirea orei, dar şi către mişcarea din interiorul carcasei.

 

 

Creat pentru înălţimi, dar rezistent şi în apă, Fortis îşi păstrează etanşeitatea până la 200 de metri adâncime având protecţii ermetice în dreptul butoanelor cronografului.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322