Flik Flak – Primii paşi

Brandul Flik Flak a fost dezvoltat de Swatch în 1987 pentru segmentul de vârstă 3-9. Era pentru prima dată când un producător de ceasuri le adresa copiilor o colecţie în mod special şi încerca să-i înveţe într-un mod amuzant ce este şi cum se citeşte timpul.

 

Din 2000, conceptului i s-au alăturat două personaje, frate şi soră: Flik, minutarul albastru şi Flak indicatorul roşu, pentru ore. Pentru a învăţa mai uşor ora, povestea spune că Flik este mai mare şi mai înalt decât Flak astfel încât „aleargă” mai repede pe cadranul ceasului. Surioara mai mică se mişcă încet şi ajunge în punctul din care a plecat după 12 ore. Se plimbă împreună, fiecare pas pe care îl fac indicând timpul.

 

Cel mai interesant este că modelele Flik Flak sunt puse în funcţiune de mecanisme quartz ETA produse în aceleaşi fabrici ca cele ale „fraţilor” mai mari din grupul Swatch – CK, Certina, Tissot, Hamilton, Longines sau bineînţeles flagship-ul Swatch.

 

Dincolo de designul cu fluturaşi şi ursuleţi albi pentru fete şi cel cu motive tribale adresat băieţilor, ceasurile sunt concepute special pentru purtarea lor de către copii. Sunt rezistente la şocuri şi zgărieturi şi, în plus pot fi spălate la maşina de spălat într-un ciclu de până la 40 de grade Celsius. În plus, producătorul le recomandă ca fiind 100% sigure pentru copii.

 

Flik Flak produce piesele sub trei colecţii grupate în funcţie de categoria de vârstă. Flik Flak Cute Size se adresează copiilor între 3 şi 5 ani, aflaţi la vârsta întrebărilor, în momentul în care încep să înveţe cum să citească ceasul. De la 6 la 7 ani vorbim de categoria Preschool. Ceasurile par mai mature, au un design mai serios, dar păstrează colorarea albastru roşu pentru a fi uşor de citit. Full size se adresează copiilor de la 8 şi 9 ani şi mai mari. Designul nu mai are copilăria primelor modele, iar copiii ajung să simtă că poartă ceasuri de adulţi.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322