Fake Rolex – Regele încornorat

Rolex Daytona – un ceas cronograf cronometru cu istorie. Un ceas sport care arată ora, minutul, secunda şi funcţii suplimentare precum cronograful şi scala tachimetrică. Data lipseşte cu desăvârşire.

 

 

 

Atât butoanele cât şi coroana se înşurubează şi asigură o etanşeitate perfectă.Geamul de safir,capacul cu filet brăţară şi carcasa din oţel masiv alături de un mecanism de excepţie întregesc acest ceas.Mecanismul atent construit, vizibil doar după deschiderea ceasului prin lipsa unui capac din gristal safir, precum li celelalte atuuri enumerate anterior împreuna cu numele Rolex fac ca acest ceas să fie cautat de multi pasionaţi şi colecţionari. Pe acest principiu s-au bazat şi „constructorii” celei de-a doua generaţii Daytona, model prezentat de noi. Au încercat să facă o clonă cît mai perfectă însă nu au reuşit şi nu vor reuşi niciodată.

 

La prima vedere, ambele ceasuri prezintă aceleaşi funcţii, însă la primul contact manual cu Fake-ul butoanele acestuia parcă se mai agaţă de carcasă, insistenţele de a porni cronograful fiind mai mult decât necesare.

 

Pe cadran observăm poziţionarea secundarului în subcadranul din dreptul orei 9 şi totalizatorul de 12 ore în subcadranul din dreptul orei 6, opus celui real, motiv pentru care credem că este o copie a unui Daytona mai vechi, care avea la bază faimosul mecanism Zenith El Primero. Comparând ambele mecanisme concluzionăm ca diferenţele dintre ele sunt nemăsurabile. În loc de mecanismul Rolex Swiss Made cu certificat COSC găsim o copie banală China Made a unui mecanism ETA 7753. Şuruburile colorate în albastru sunt un fel de bonus la achiziţionarea ceasului fake, acestea oricum neputând fi vizibile decât după deschiderea acestuia. Acelaşi mecanism întâlnit în alte copii ale unor ceasuri cu nume mari (Omega, Breitling, TAG Heuer, Audemars Piguet etc.).

 

Capacul diferă şi el de cel autentic, însă pentru credibilitate are lipit un sticker cu pretenţia de hologramă, care prezintă seria ceasului autentic (116570). După o primă căutare pe internet ceasul găsit seamănă perfect cu ceasul fals pe care tocmai te pregăteai să plăteşti o bună parte din valoarea celui autentic, crezând totuşi că ai făcut o mare afacere primind la el cutie şi un certificat de garanţie necompletat. Chiar dacă geamul fake-ului este tot din safir şi nu se zgârie, chiar dacă are aceleaşi serii cu cel autentic, oricum ai făcut o afacere proastă. O sa constaţi acest lucru atunci când ceasul tocmai cumpărat îţi arată o oră complet diferită de cea din locul unde te afli, sau după coroana şi butoanele care îţi rămân în mâăa la prima potrivire.Daca scapi de toate astea, oricum după prima baie în mare trebuie să renunţi la el, butoanele şi coroana din alamă începind să oxideze vizibil. Apoi, acestea o să permită apei să intre în obiectul complet neetanş care imită Rolex Daytona. Daca nu te-ai păcălit destul prima dată, ai ocazia să găseşti acest ceas din aur şi posibil cu diamante, însă la un alt preţ, mult mai mare, decio păcăleală în conscinţă.

 

 

 

TEHNIC
Rolex Oyster Perpetual Cosmograph SS Daytona Ref. 116520. Mecanism manufacturat Rolex 4130 automatic, carcasă din oţel cu diametru 40 mm, bezel cu tahimetru gravat, cronograf certificat COSC şi brăţară din oţel cu sistem de prindere Oysterlock. Funcţii: oră. Minute, secunde, cronograf. Etanşeitate 100 m.

 

 

ISTORIC
Istoria Rolex Cosmograph Daytona începe în 1961, când manufactura elveţiană sponsoriza legendara cursă de 24 de ore din localitatea americană. Asocierea cu celebra întrecere s-a dovedit a fi cea mai bună mişcare de marketing a celor de la Rolex. Modelul de oţel poate fi cumpărat din magazinele Rolex după aproximativ 5 ani de la data comenzii pentru 6.500 de euro, în timp ce un ceas „second hand" poate ajunge la 10.500 de euro. Cel mai greu model de găsit este însă „Daytona Paul Newman", devenit extrem de popular în anul lansării sale, 1986. Modelul este recunoscut după această poreclă, oficialii companiei nefolosind niciodată acest nume. Se spune că actorul, un împătimit pilot, poartă în continuare la cei 83 de ani ai săi un Cosmograph Daytona dăruit în 1972 de soţia sa, actriţa Joanne Woodward. Modelul „Paul Newman" nu se mai fabrică din anii ’70, multe voci susţinând că Rolex nu a mai reuşit până acum să produca un alt model de un asemenea succes. Rolex a lansat o nouă versiune a lui Daytona în 1991, renunţând la mecanismul Valjoux original în favoarea unui Zenith. Ultima apariţie în cadrul isteriei Daytona se produce în 2000 şi poartă Referinţa 116520. Mecanismul Zenith este înlocuit de unul propriu, puţine modificări estetice fiind operate.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322