Fake Rado – Preţiozitate nulă

Am ales un model Sintra, copia având în plus faţă de exemplarul original 4 pietre „preţioase", acest lucru fiind marcat prin inscripţia „Jubile". Am făcut această alegere doar pentru a face mai simplă deosebirea celor două ceasuri. La o primă privire se observă o diferenţă clară de dimensiune, falsul fiind sensibil mai mare (carcasă). 

 

Braţara modelului fals este mult mai rigidă decât a originalului, lucru uşor de observat când ceasurile au brăţara închisă. De altfel, deploaiantul fake-ului a cedat după câteva folosiri, permiţându-ne să observăm sistemul de prindere dintre zale (foto). Ceramica din care este construit ceasul autentic este rezistentă la zgârieturi, precum şi geamul curbat din safir cristal, în comparaţie cu materialul cu aspect de ceramică folosit pentru realizarea falsului, de proastă calitate şi prost finisat (foto zale). Deploymentul, din titan pentru modelul original, este copiat şi colorat asemănător la cel fals. Şuruburile de prindere ale capacului sunt construite de asemenea din titan, în timp ce falsul are capacul prins cu şuruburi vopsite în culoarea ceramicii!

 

Partea din interior a capacului modelului copiat prezintă aceeaşi lipsă de preocupare pentru finisare în comparaţie cu adevăratul Rado Sintra. Am studiat atent cele 4 aşa-zis diamante de la indecşii orelor 12, 3 , 6 şi respectiv 9. Ele nu sunt nici măcar zirconiu, fiind confecţionate, nici mai mult nici mai puţin, din sticlă. Surpriza a venit în momentul în care am deschis modelul falsificat. Bateria, atenţie, Sony, oferă energie unui mecanism quartz Epson! În modelul original avem un mecanism quartz, personalizat Rado, cu 9 rubine, echipat cu o baterie elvetiană Renata. Falsul se vinde între 100 şi 500 de euro, în timp ce un Rado Sintra original costă în jur de 2000 de euro.
 

 

În concluzie, ca de fiecare dată, vă sfatuim să mergeţi la un specialist înaintea achiziţionării unui chilipir de acest fel, fie că „ocazia" v-a fost oferită pe strada Beller sau în altă zonă a Bucureştiului, sau chiar a ţării! Nu uitaţi, cea mai sigură cale de a nu da greş este de a cumpăra de la magazinele autorizate, de la importatorii oficiali.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322