Excalibur Superbia – epitomul excesului

Roger Dubuis a creat Excalibur Superbia, totemul suprem pentru oamenii care își trăiesc viața din plin.

Mândria, împreună cu excesul, fac parte din mentalitatea lui Roger Dubuis, care reinventează jocul așa cum nimeni nu a mai făcut-o până acum. Hiperceasul Excalibur Superbia este un uimitor epitom contemporan de extravaganță și exces, dedicat celor care își trăiesc viața la maximum.

Unicul exemplar Excalibur Superbia are o carcasă de 45 mm, cu grosime de 14,4 mm și o rezistență la apă până la 100 de metri. Aceasta este realizată din aur alb de 18k în stil Excalibur, încastrată cu 600 de diamante albe și safire albastre, aplicate manual. Fiecare piatră prețioasă este un tetraedru, o formă care necesită abilități uimitoare de tăiere, deoarece subțierea sa crește foarte mult riscul de rupere.

Carcasa cu adevărat extravagantă este ideală pentru calibrul emblematic Roger Dubuis: un nou mecanism DOUBLE FLYING TOURBILLON, RD108SQ, inspirat de versiunea sa legendară lansată în 2005, primul calibru cu dublu regulator conectat cu un diferențial, construit în volum și împodobit cu o stea realizată din diamante. Acesta formează un cadran chiar mai animat vizual, totul fiind pe fundalul emblemei distinctive a lui Roger Dubuis, realizată din punțile cu cadran scheletat. Mișcarea înfășurată manual este alcătuită din 319 componente și funcționează la 3Hz (pe fiecare dintre roțile de echilibrare), având o rezervă de putere de 72 de ore. Mecanismul Roger Dubuis este în continuare premiat cu Sigiliul de la Geneva.

Pentru a realiza Excalibur Superbia, Roger Dubuis susține că au fost necesare 900 de ore pentru aplicarea bijuteriilor. Liniile acestei piese artistice excepționale sunt inspirate de creațiile artistului KAZ SHIRANE.

Ultimul detaliu definitoriu al ceasului este un mesaj discret „Memento Mori” inscripționat pe mecanismul emblematic. Scopul tradițional al acestuia a fost de a inspira oamenii să-și trăiască viața din plin, altfel vor regreta oportunitățile ratate. Roger Dubuis susține că fiecare dintre ceasurile sale unice vor avea inscripționat și Memento Mori pe mecanismele uluitoare. Prețul de referință al ceasului unic Roger Dubuis Excalibur Superbia RDDBEX0821 este de 858.500 de dolari.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322